Annonce:
Annonce:

Lonely Planet får hug: Beskyldt for at kalde schweizisk politi for racister

Schweiz er bestemt ikke begejstet for, at det i en anerkendt rejseguide antydes, at deres betjente er racister

Rejsemediet Lonely Planet skriver i en rejseguide, at politiet i Schweiz i højere grad stopper folk med et ikke-europæisk udseende. Foto: Walter Bieri/AP
Rejsemediet Lonely Planet skriver i en rejseguide, at politiet i Schweiz i højere grad stopper folk med et ikke-europæisk udseende. Foto: Walter Bieri/AP
Annonce:
Følg Ferie

Det anerkendte rejsemedie Lonely Planet har fået Schweiz helt op i det røde felt, efter at mediet i en rejseguide har skrevet, at alpelandets politi har ekstra fokus på folk med et ikke-europæisk udseende, når det kommer til tilfældige kropsvisiteringer.

Det skriver det australske medie The Traveller.

- De schweiziske politibetjente er ikke særlig tydelige i gadebilledet, men er kendt for at foretage tilfældige visiteringer af tvivlsomme årsager på folk med ikke-europæisk baggrund eller udseende, står der angiveligt i rejseguiden, som The Traveller har set.

Ifølge det australske medie begyndte stridigheden mellem Lonely Planet og Schweiz, da nyhedsmediet Vice Tyskland publicerede en artikel, der beskrev Lonely Planets kommentarer om de schweiziske betjente. Herefter sprang en lokal avis i Schweiz på krogen og fik landets turismeorganisation til at forholde sig til beskrivelsen.

Annonce:

Og da knap tre procent af alpelandets bruttonationalindkomst stammer fra turisme, er organisationen bestemt ikke tilfredse med Lonely Planet påstande, der får landets betjente til at fremstå som racister.

- Udokumenterede påstande som disse er krænkende, siger Markus Berger, som er talsmand for Switzerland Tourism og fortsætter:

- Schweiz er et yderst sikkert land, og det er en stor årsag til, at mange mennesker besøger os.

Det schweiziske politi er da heller ikke særlig begejstret for det anerkendte rejsemedies anklager:

- Lonely Planets vurdering af det schweiziske politis adfærd er en tom påstand uden nogen form for konkrete beviser bag sig, skriver den schweiziske politisammenslutning 'the Conference of Cantonal Police Commandants' i en mail til The Traveller.

Amerikansk mand idømt fængsel: Kaldte mørk stewardesse for 'slave'

Annonce:

Lonely Planet står ved påstandene
Lonely Planet virker dog ikke synderligt påvirket af kritikken af rejseguiden, som er baseret på reportager og information fra både turister og journalister. De fortæller tværtimod The Traveller, at de står ved påstandene i bogen og uddyber med følgende kommentar:

- Vores skribenters job er at fortælle tingene, som de er. Uden frygt eller for at gøre tjenester, skriver en af mediets redaktører ved navn Daniel Fahey kort og kontant i en mail.

Redaktøren påpeger dog, at de i kølvandet på kritikken vil sende skribenter til Schweiz, som i løbet af de næste tre måneder vil udforske landet og dermed dobbelttjekke, om beskrivelsen af det schweiziske politi stadig passer.

Flere borgerrettighedsorganisationer bekræfter dog Lonely Planets beskrivelse over for The Traveller og fortæller, at mørke mennesker og mænd med et arabisk udseende ofte bliver stoppet af betjente på gaden, selvom de ikke har opført sig mistænkeligt.

- Racediskrimination foretaget af sikkerhedspersonale - især i tog og ved grænsekontroller - er et problem i Schweiz, siger Beat Gerber, som er talsmand for Amnesty International i Schweiz og fortsætter:

- Det er dog et globalt problem. Det er ikke kun det schweiziske politi.

Ferieparadis advarer: 'Din flotte, hvide mand er en mørkhudet bedrager'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: