Annonce:
Annonce:

Luftens helte? Det vidste du ikke om stewardesserne

De kan meget mere end servere kaffe og vise vej til nødudgangen

Det kræver meget mere end et kønt ansigt at være stewardesse. Foto: Colourbox
Det kræver meget mere end et kønt ansigt at være stewardesse. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

At være stewardesse kræver meget mere, end man måske lige går og tror. De skal nemlig være top-trænede, top-velplejede og top-friske, når de stiger ombord på flyet.  

Stewardessen Beth Windsor afslører i The Telegraph, hvad det faktisk kræver at arbejde i 10 kilometers højde.

Vægten skal passes
Når stewardesserne først har fået en uniform, så klapper fælden, og de få ikke en ny, hvis de tager et par kilo på. Flyselskabet giver stewardesserne en måned til at tabe sig, og ellers kommer de på et vægttabs-program.

Vigtig viden
Før stewardesserne får lov at boarde flyet, skal de svare rigtigt på to spørgsmål omkring sikkerhedsprocedurer og et medicinsk spørgsmål. Hvis de ikke svarer korrekt, får de ikke lov at komme ombord.

Annonce:

Krav til udseendet
Der er også høje krav til stewardesserne om, hvordan de skal se ud. Nederdelene må ikke gå højere op end knæene, hælene må ikke være højere end tre inches (ca. 7,6 centimeter), læbestiften skal have en bestemt rød farve, og der er også krav til farven på neglene. Der er også nogle flyselskaber, der tjekker farven på stewardessernes bh!

Luftens jordmødre
Stewardesserne er udlært i, hvordan de skal tage imod en baby, hvis en passager går i fødsel under flyveturen, så du kan roligt få veer i dit flysæde.

Nej tak til druk
Der er altid en risiko for, at kabinepersonalet bliver testet for alkohol og stoffer inden de boarder, for det er forbudt at være påvirket ombord. Derfor må stewardesserne ikke drikke i 12 timer før take-off.

Overlevelsesevner
Kabinepersonalet bliver også trænet i overlevelse. Derfor ved de, hvordan de finder mad, laver et shelter, finder rent drikkevand og tiltrækker hjælp i junglen, regnskoven og i ørkenen. Så hvis flyet må nødlande et mystisk, øde sted, så hold dig tæt til stewardesserne.

Overrasket? Disse lande er de sikreste at rejse til

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: