Lufthansa overtager fly og ansatte af konkursramte Air Berlin

3000 ansatte flytter med fra Air Berlin over til Lufthansa, som overtager 81 af det konkursramte selskabs fly

Ifølge Lufthansas administrerende direktør vil der blive indgået en aftale mellem Air Berlin og Lufthansa om fly og ansatte. Foto: AP
Ifølge Lufthansas administrerende direktør vil der blive indgået en aftale mellem Air Berlin og Lufthansa om fly og ansatte. Foto: AP

Det tyske flyselskab Lufthansa vil købe 81 fly af den konkursramte rival, Air Berlin.

Det oplyser Lufthansas administrerende direktør, Carsten Spohr.

Samtidig vil selskabet overtage 3000 af de i alt 8500 ansatte.

- Det er bestemt en stor dag, som vi vil mejsle i sten med en underskrift om nogle få timer, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge tyske medier kan Lufthansa tænkes at betale op til 300 millioner euro for flyene.

Air Berlin, der er Tysklands næststørste selskab efter Lufthansa, erklærede sig konkurs i august. Det skete, efter at den største aktionær i selskabet, Ethiad Airways, indstillede den finansielle bistand.

Air Berlin har siden oplyst, at det senest 28. oktober indstiller flyvninger.

Selskabets samlede flåde består af 140 fly, og ud over Lufthansa har britiske Easyjet og IAG - ejeren af British Airways - vist interesse for nogle af flyene.

Men der har - på den sidste dag for bud - endnu ikke været tegn på en aftale mellem Easyjet og Air Berlin.

Det tyske medie Rheinischen Post talte med Carsten Spohr onsdag, hvor han fortalte om fremtiden for Air Berlins priser og ruter.

- Vi fortsætter med lave priser, fortalte Carsten Spohr, der også er i front for Lufthansas eget lavprisselskab, Eurowings.

- På de ruter, hvor der hidtil kun har været Lufthansa og Air Berlin - eksemplevis mellem München og Köln, kommer Eurowings-flyvninger nu som erstatning for Air Berlin, meddeler Spohr.

Spohr meddelte samtidig, at selskabet 'vil tilbyde Air Berlins strandede passagererne i udlandet en hjemrejse til en rimelig pris, hvis vi har kapacitet til det'.

Air Berlin vil sandsynligvis ikke længere flyve under eget flynummer fra slutningen af ​​oktober ifølge et brev i mandags fra virksomhedsledelsen til medarbejderne.

Billetter til senere flyvninger end den 28. oktober er ikke længere gyldige. Flytrafikken hos de ikke-insolvente døtre Niki og LG Walter vil blive videreført.

Ifølge reuters.com forventer Spohr, at EU godkender aftalen om overtagelsen inden udgangen af året.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen