Lufthavn tester nye kabiner: Kan desinficere hele kroppen

Den internationale lufthavn i Hong Kong overvejer at gå nye veje for at sikre sig mod smittespredning med covid-19

Lufthavne og flyselskaber verden over har øget deres fokus på hygiejne med hyppigere rengøring og flere restriktioner. Arkivfoto: Martin bernetti/AFP
Lufthavne og flyselskaber verden over har øget deres fokus på hygiejne med hyppigere rengøring og flere restriktioner. Arkivfoto: Martin bernetti/AFP
Følg Ferie

Som flyrejsende skal man stifte bekendtskab med en hel del maskiner på sin vej ud i verden. Foruden den obligatoriske med vinger og to piloter oppe foran, skal man eksempelvis igennem en metaldetektor og i nogle tilfælde også en kropsscanner.

I Hong Kongs internationale lufthavn afprøver man i øjeblikket, om man skal føje endnu en maskine til porteføljen. Også den skal man træde ind i på sin vej til flyet, men den nøjes ikke med at scanne. Her vil hver enkelt passager i stedet få tjekket sin temperatur, inden maskinen giver sig til at desinficere én fra top til tå i 40 sekunder.

Det skriver CNN.

Ifølge mediet er indersiden af desinfektionskabinen beklædt med en særlig antimikrobiel coating, der dræber både bakterier og virus, ligesom kabinen er i stand til at skabe undertryk.

Derudover fungerer den dog lidt som en vaskehal – når passageren har stillet sig til rette, bliver han eller hun nemlig sprøjtet til med desinficerende spray.

Belgisk borgmester vil bekæmpe trængsel på stranden med strandpas

Robot tager sig af toiletterne
Den særlige kabine er indtil videre opstillet i en forsøgsperiode og bliver kun brugt af personale, der har kontakt med passagerer i ankomsthallen.

Lufthavnen nøjes dog ikke med kabinen. Den antimikrobielle coating bliver ifølge CNN testet på alt fra elevatorknapper til check-in skranker, mens en rengøringsrobot står for at desinficere bl.a. toiletterne.

I løbet af maj vil det blive besluttet, om den særlige coating skal blive en fast del af lufthavnens rengøringsprocedure. Historien melder til gengæld ikke noget om, hvorvidt der er planer om at udbrede brugen af desinfektionskabinen.

Flyselskab vil sælge tomme sæder

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind