Lufthavne indfører amnestibokse til cannabis

To amerikanske lufthavne vil gerne hjælpe cannabisbrugerne med at overholde de føderale love

En foodtruck holder foran en cannabisbutik i Chicago, hvor mange mennesker er stimlet sammen 1. januar. På årets første dag blev cannabis lovligt i delstaten Illinois. Foto: Kamil Krzaczynski/AFP
En foodtruck holder foran en cannabisbutik i Chicago, hvor mange mennesker er stimlet sammen 1. januar. På årets første dag blev cannabis lovligt i delstaten Illinois. Foto: Kamil Krzaczynski/AFP

Cannabis er nu lovligt i den amerikanske delstat Illinois for alle over 21 år. Dermed er Illinois den 11. stat i USA, som legaliserer Cannabis fuldt ud for voksne.

Men nogen kunne måske glemme at lade fjolletobakken blive derhjemme, når de skal ud og flyve, og i luften er det altså stadig helt forbudt.

Det har fået to lufthavne i Chicago til at opsætte såkaldte 'Cannabis Amnesty Boxes', hvor passagerer kan smide deres cannabis, før de boarder deres fly. Det er nemlig stadig ulovligt at flyve med narkotika på sig, hvilket cannabis stadig betragtes som under de føderale love, der gælder i det amerikanske luftrum.

Et hotel i Californien vil gøre det endnu nemmere for deres gæster at få en afslappet ferie. Foto: AP/Matilde Campodonico Ferie Tjald og roomservice: Hotel åbner cannabis-butik

Både O’Hare Internationale Lufthavn og Midway Lufthavn har installeret bokse, så deres passagerer ikke skal komme galt afsted.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

TSA, Trafiksikkerhedstjenesten i USA, tjekker ikke passagerer, om de har cannabis på sig, da det er lovligt at have det på sig i lufthavnen - det er først, når folk kommer op i det højere luftlag, at det er ulovligt.

En talsperson fra TSA siger dog til Fox News, at de er forpligtet til at underrette det lokale politi, hvis de finder nogen former for narkotika, her i blandt også cannabis, på en passagerer i lufthavnen.

Boksene bliver holdt under opsyn af Chicagos luftmyndigheder og politiet. Politiet vil regelmæssigt tømme boksene og indberette rapporter om, hvad de har fundet i dem.

Danmark er på en 23. plads over de lande, der ryger mest hash. Foto: Polfoto Ferie Ild i planten: Disse lande ryger mest hash

45 kommentarer
Vis kommentarer