Annonce:
Annonce:

Lufthavnshunds særlige job redder liv

Hunden Piper er blevet internettets nye kæledægge – han har nemlig et helt særligt job, der skal sørge for at få fly til at lette og lande sikkert

En sand helt (Foto: Flickr/Harold Meerveld)
En sand helt (Foto: Flickr/Harold Meerveld)
Annonce:
Følg Ferie

Normalt er jobbet for menneskets bedste ven, at passe på huset derhjemme og lege rundt ude i haven. Men ikke for den syv-årige border collie Piper fra Michigan i USA, der er lidt mere arbejdsom end mange andre hunde. Det skriver Daily Mail.

Pipers job er nemlig at holde Cherry Capital Airport i Michigan fri for fugle ved at jagte dem. De mange fugle kan forårsage stor skade på fly, hvis flyet bliver ramt af de næbbede trafikanter. Kollisionerne bliver også kaldt bird strikes (flykollisioner med fugle red.). Mange lufthavne anvender blandt andet sirener til at mindske risikoen for 'bird strikes', men i 2014 blev Piper altså ansat til stor glæde for Cherry Capital Airport.

Så sent som i januar florerede der i medierne eksempler på billeder af de store skader, som en fugl havde forvoldt på et fly.

Nøgen mand anholdt i lufthavn

Annonce:

Piper har skabt sig lidt af et ry
Efter at Piper har sat pote i lufthavnen, er uheld, som involverer lommer, sneugler, ænder og gæs, nu faldet drastisk, da fuglene bliver væk i længere tid. Faktisk flyver de mange fugle angiveligt væk, så snart de ser den røde firhjulstrækker, som Piper kommer kørende i. 

Her ses et billede af den seje border collie.

Flykollisioner med fugle kan være dødsensfarlige
Bird strikes kan være dødsensfarlige for fly og flyenes besætning. Lufthavnen, hvor Piper arbejder, oplevede i alt 37 bird strikes fra 2010 til 2015. Og en af de mest farlige hændelser skete i 2014, da en lom (lang svømmefugl, red.) fløj ind i et fly, der var lokaliseret 16 kilometer fra lufthavnen, og røg gennem ruden til cockpittet. Piloten formåede dog at lande flyet sikkert dog med omfattende skader på flyet. 

Til trods for at den dedikerede border collies arbejde er at holde de uvelkomne fugle væk fire dage om ugen, har han også et andet vigtigt job. Han har nemlig også til opgave at motivere lufthavnspersonalet og rejsende – noget, som han bliver rost meget for af arbejdsgiverne.

Stewardesse afslører: Der er fejl på ALLE fly

Annonce:

Desværre kom den sympatiske hund til skade sidste år, da han jagtede en sneugle i lufthavnens taxiområde. Der var dog kun tale om et mindre knoglebrud i det ene ben. Rollerne er derfor byttet om på arbejdspladsen, så personalet nu er dem, der tager sig af Piper det næste stykke tid, som det ses på billedet her, før han igen er på fode og klar til at agere lufthavnens helt. 

Se billederne: Fotografs rejsekammerat er dinosaurus

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: