Luksushoteller undskylder: Video afslører ufine rengøringsmetoder

Verdensomspændende hotelkæder er blandt synderne

Hvorfor vaske krus og tallerkener op, hvis man tørre dem af i et snavset håndklæde? (Video: Weibo/Huazong)

Mindst fire store internationale hotelkæder er torsdag ude at undskylde efter en video, som dokumenterer deres rengøringspraksis på deres kinesiske hoteller blev sendt online.

Den oprindeligt 11 minutter lange video, som du kan se et uddrag af herover, viser rengøringspersonalet tørre kopper, glas og service af med snavsede håndklæder, som i flere tilfælde også bruges tørre toiletterne.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

De fire hotelkæder tæller Shangri-La, Park Hyatt, Waldorf og Sheraton. Handlingerne overtræder ifølge førstnævnte kædens hotelstandarder, mens de to sidstnævnte nu vil gennemgå deres procedurer.

Park Hyatt betragter afsløringerne som enkelttilfælde.

Det er aktivistbloggeren 'Huazong', der sent onsdag sendte videoen ud på sin verificerede konto på Weibo - en kinesisk version af Twitter. Det blev hurtigt opsnappet af kinesiske medier og allerede torsdag eftermiddag delt op mod 100.000 gange.

Turistkontoret i Beijing har udstedt en erklæring, hvori man kræver, at hoteller kontrollerer og retter deres praksis hvis nødvendigt. Yderligere er den såkaldte 'Beijing Health Commission' blevet bedt om at gennemføre hygiejneinspektioner af fire af de hoteller.