Maldiverne er en solstrålehistorie i en svær tid

Mens andre turistdestinationer kæmper for livet, går det ganske godt i det tropiske øparadis

Maldivernes private øer og luksuriøse resorts har gjort det let at teste og holde afstand. Foto: Ishan/Unsplash
Maldivernes private øer og luksuriøse resorts har gjort det let at teste og holde afstand. Foto: Ishan/Unsplash

Lækre paradisstrande og azurblåt hav.

Mange tænker på Maldiverne som det ultimative ferieparadis.

Derfor skulle man tro, at krisen kradsede særlig meget på øriget i Det Indiske Ocean, hvor turisme er den vigtigste handelsvare. Men det er ikke tilfældet.

Faktisk er Maldiverne en succeshistorie i international turisme, skriver CNN.

Ligesom resten af verden lukkede landet sine grænser i marts, så kun nogle få 'uheldige' udlændinge befandt sig på øerne og således var strandet i paradis.

Det fik den nationale turistmyndighed til at nedjustere forventningerne til 2020, så man arbejdede med et mål om 500.000 turister mod de normale 1,7 millioner.

Nu er tallene gjort op, og de viser, at Maldiverne modtog 555.494 besøgende - altså flere end forventet.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Maldiverne er ikke det eneste sted som fik meget færre besøgende turister i 2020. Her ses kendte pladser verden over, hvor der ofte er mange turister, men som nu er tomme.

Marshalløerne ligger for sig selv langt ude i Stillehavet. Foto: Vance Berisford/Unsplash Ferie Tropeparadis registrerer første coronatilfælde

Geografisk fordel
Det er selvfølgelig et markant fald, men ingenting sammenlignet med hvad man eksempelvis har set i Thailand eller på Bali.

Samtidig har Maldiverne haft held til at overbevise mange besøgende om at blive i lang tid, blandt andet ved at tilbyde særlige workation-pakker, hvor der sørges for private øer og højhastighedsinternet.

- Vores største fordel er de unikke geografiske træk ved Maldiverne, siger adm. direktør for den nationale turistmyndighed Thoyyib Mohamed til CNN.

Han henviser til, at gæster på Maldiverne kan vælge mellem mere end 1000 private øer.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Ekstra Bladet snakkede med nogle af de turister som rejste til Dubai i starten af året. Her har langt de fleste ingen betænkeligheder ved at rejse under pandemien.
 

Af samme grund har det ikke været nødvendigt med samme strenge krav om karantæne og ansigtsmaske, som man har set andre steder. I en periode droppede Maldiverne endda samtlige coronarestriktioner og tillod turister fra alle lande - uanset smittetal.

Limassol og Ayia Napa er populære turistmål blandt israelere. Foto: Mike Yukhtenko/Unsplash Ferie Israel indgår aftale om endnu en rejseboble

Relativt lav smitte
Tal fra Worldometer viser, at Maldiverne har formået at holde coronavirus nogenlunde i skak (de er marginalt bedre end Danmark målt på smittede per indbygger). Dog er der sket en stigning siden januar.

Maldiverne har i skrivende stund registreret 18.082 smittede og 58 døde med coronavirus.

Skibet afgår fra San Francisco i begyndelsen af 2023. Foto: Alonso Reyes/Unsplash Ferie Millionærcruise udsolgt på én dag

Herhjemme har myndighederne siden start januar, frarådet al rejse til udlandet, grundet coronavirus.

53 kommentarer
Vis kommentarer