Mand forsøgte at smugle 200 levende skorpioner

En kinesisk mand blev taget i tolden, da han forsøgte at smugle 200 levende skorpioner ud af Sri Lanka

Skorpioners gift kan blive en lukrativ forretning for dem, som tør at udtrække den. Foto: Ritzau
Skorpioners gift kan blive en lukrativ forretning for dem, som tør at udtrække den. Foto: Ritzau

De fleste ville holde sig langt væk fra en levende skorpion. Men de kan faktisk blive en ret indbringende forretning.

En kinesisk mand havde pakket omkring 200 skorpioner ind i plastikbokse, da han skulle forlade Sri Lanka, men blev stoppet i tolden i Bandaranaike Internationale Lufthavn tæt på hovedstaden Colombo.

Her er slangen, som manden forsøgte at skjule mellem benene. Foto: Politi Shönefeld Ferie Flypassager fanget med levende slange i bukserne

Myndighederne i Sri Lanka mener, at manden planlagde at udtrække skorpionernes gift for at sælge det i Kina. Det skriver The Independent.

Det er på grund af giftens markedspris, at mange ser en lukrativ forretning i skorpionerne. Ifølge Business Insider koster en gallon, som svarer til 3,78 liter, omkring 39 millioner dollars.

I de seneste år har forskere fundet ud af, at stofferne i skorpionens gift kan bruges effektivt i forskelligt medicin.

Den kinesiske smugler fik en bøde på et beløb, der svarer til 3683 kroner, og fik ellers lov til at fortsætte hjemrejsen - dog uden skorpionerne.

I håndbagagen havde en canadisk mand næsten 5.000 igler, og nu har han fået en bøde som straf. Foto: Environment and Climate Change Canada Ferie Kæmpe bøde: Mand havde 4.788 levende igler i håndbagagen

Stigende marked
Sri Lanka er hjem for 18 forskellige skorpionarter, hvor en af dem er fatal for mennesker. Den hedder hottentotta tamulus, og er også kendt som den indiske røde skorpion.

Ifølge myndighederne i Sri Lanka er smugling af vilde dyr blevet en 'lukrativ forretning'.

Skildpadderne var skjult i kageæsken, som om de kom fra en bager. I virkeligheden var det tre sjældne marokkanske skildpadder. Foto: Hauptzollamt Potsdam Ferie Forklædt som chokolade: Smuglede skildpadder

Selvom eksporten af reptiler har været forbudt siden 1993, så er der kommet flere dokumenterede salg, auktioner og reklamer for disse arter. I Europa bliver de hovedsageligt solgt som kæledyr.

Langt de fleste skorpioner er ufarlige for mennesker. Normalt giver deres stik giver kun lokale virkninger, såsom smerte eller hævelser.

Det ligner umiddelbart et ferieparadis, men for mange dyr er Bali et torturhelvede. Det viser en ny rapport. Mere end 30.000 danskere søger hvert år ferieidyl på den indonesiske ø og mange af turisterne opsøger i løbet af ferien underholdning med vilde dyr. Men det bør de helt undlade, mener World Animal Protection. Foto: Jan Greune/Look Ferie Ferieparadis eller torturhelvede? Delfiner får trukket tænderne ud for turisterne

21 kommentarer
Vis kommentarer