Mand sagsøger flyselskab: Blev 'knust' af overvægtig sidemand

En britisk mand forlanger erstatning af British Airways, fordi han har fået rygskader og dårligt bækken efter at have siddet ved siden af en kraftig mand i 12 timer

- Det tvang mig ud i en unaturlig position, lyder det fra britiske Stephen Prosser, der er gået rettens vej, fordi han skulle sidde ved siden af en overvægtig person på en flyvetur til London. Modelfoto: Colourbox
- Det tvang mig ud i en unaturlig position, lyder det fra britiske Stephen Prosser, der er gået rettens vej, fordi han skulle sidde ved siden af en overvægtig person på en flyvetur til London. Modelfoto: Colourbox
Følg Ferie

- Han var en stor fyr. Ikke bare overvægtig, men også robust. Han var en stor klump.

Sådan lyder det fra britiske Stephen Prosser, der nu sagsøger flyselskabet British Airways, fordi han blev placeret ved siden af den føromtalte mand, da han skulle flyve fra Bangkok til London tilbage i 2016.

Det skriver CNN.

Turen, der tager omkring 12 timer, har nemlig efterladt Stephen Prosser med nerveskader i ryggen samt en bækkenskade, fordi han efter sigende 'blev knust' op af flyets væg og vindue, da den overvægtige mand i midtersædet fyldte for meget.

- Han var så stor, at han skulle mase sin bagdel ned over armlænene, fortalte den 51-årige mand i retten fredag ifølge det amerikanske medie og fortsatte:

- Hans knæ blev presset op mod sædet foran ham, mens resten af hans krop flød ind over mit sæde med flere centimeter.

Kayla blev mobbet af stewardesse: Nu har hun tabt 31 kilo

En vægt på 136 kilo
Den britiske mand hævder, at flyselskabets placering af ham ved siden af den overvægtige mand, der var omtrent 193 centimeter høj og vejede 136 kilo, er direkte årsag til hans ryg- og bækkenskade, som blandt andet medførte, at Stephen Prosser ikke kunne arbejde på fuld tid i tre måneder, og at han i to år har været nødt til at gå til kiropraktor.

Derfor sagsøger han altså nu flyselskabet for at få erstatning for skaderne samt kompensation for sin tabte indtjening.

Stephen Prosser fortalte desuden i retten, at han klagede til flypersonalet ombord på flyet, men at han fik at vide, at der ikke var andre pladser.

- Jeg var med det samme klar over, at det ville blive problematisk for mig, og jeg kunne mærke hans vægt, der satte pres på min øvre del af kroppen. Det tvang mig ud i en unaturlig position, sagde den britiske mand i retten, mens en British Airways-ansat modsat hævdede, at det ikke så ud til, at Stephen Prosser sad dårligt på flyveturen til London, og at han endda sov i en kort periode undervejs.

Stephen Prosser forlanger 10.000 pund i erstatning, hvilket svarer til lige knap 85.000 danske kroner.

Flyselskabet har over for BBC afvist, at der er hold i anklagerne, men vil ikke kommentere sagen yderligere, før den er afgjort.

Ny undersøgelse: Overvægtige flypassagerer skal betale ekstra

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+