Annonce:
Annonce:

Mange danskere har dem i haven: Så ofte går det galt

Trampoliner er populære i danske haver, men selvom de vækker glæde hos de mindste, fører de også til tusindvis af skader hos børn hvert år, viser ny undersøgelse

En trampolin giver anledning til timevis af sjov for børn og voksne, men man kan risikere at komme slemt til skade på den fjedrende forlystelse. Foto: PR
En trampolin giver anledning til timevis af sjov for børn og voksne, men man kan risikere at komme slemt til skade på den fjedrende forlystelse. Foto: PR
Annonce:
Følg Ferie

Det giver røde kinder og smil på læberne - særligt hos børnene - at have en trampolin i haven. Men det er ikke uden risiko for ulykker at have sin egen trampolin stående i baghaven.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

I undersøgelsen svarer 39 procent af de adspurgte, at de har valgt at investere i en trampolin til hjemmets yngste, hvorfor altså mere end hver tredje adspurgte har en trampolin derhjemme.

Men selvom trampolinerne kan holde børn og voksne beskæftiget i timevis, så fører de hvert år også til ulykker, hvor især børn kommer til skade.

For godt 10 procent af de danske trampolin-ejere fortæller i samme undersøgelse, at de har oplevet, at børn er kommet til skade på det populære legeudstyr. 

Danmark mangler sommerhuse: 'Vi har et meget, meget stort behov'

Annonce:

Det kan du gøre
I undersøgelsen oplyser respondenterne, at skaderne, som pådrages på trampolinerne, varierer mellem alt fra blå mærker og forstuvninger til alvorlige brud.

Man kan dog med en række forholdsregler fjerne en del af risikoen ved at hoppe i trampolin, understreger Henrik Sagild, som er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

- Først og fremmest er det vigtigt at have et net rundt om trampolinen, men derudover bør man også have fokus på en række regler under legen. Eksempelvis bør man kun hoppe en ad gangen, da to eller flere børn på trampolinen ofte fører til uheld, hvor man hopper ind i hinanden, eller hvor et barn kan få alt for meget fart på og miste kontrollen, siger Henrik Sagild.

5 gode råd til at undgå ulykker på trampoliner 

1. Sørg for, at der er sikkerhedsnet om trampolinen, og at det sidder ordentligt fast.

2. Lad aldrig mere end et barn ad gangen hoppe på trampolinen.

3. Sørg for at holde de mindste børn under opsyn, mens de bruger trampolinen.

Annonce:

4. Sørg for, at børnene ikke laver saltomortaler, da det ofte fører til de mest alvorlige skader.

5. Gå ofte trampolinen efter for løse og rustne dele.

Livsfarlig virus lukker legeplads

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: