Annoncørbetalt - Bravo Tours og Turismo Lanzarote

Mange har været der: Men kender du de hemmelige strande?

De kanariske øer er blandt danskerne foretrukne, når charterferien går syd på. Se øernes bedste og hemmeligste strande her

På de Kanariske Øer finder man mange lækre strande. Her er det Papegøje stranden på Lanzarote. Foto: lapping/Pixabay
På de Kanariske Øer finder man mange lækre strande. Her er det Papegøje stranden på Lanzarote. Foto: lapping/Pixabay

Når det er koldt og mørkt i Nordeuropa skinner solen ufortrødent over de Kanariske Øer, der tæt på Afrikas Vestkyst nyder godt af de varmere himmelstrøg.

Og det er ikke kun varmen tæt på Afrika, som de i alt syv øer har nydt godt af. På øerne finder man nemlig kridhvide sandtrande, der står i skærende kontrast til vulkanøernes mørke tonner. Årsagen er, at Saharas sand gennem årtusinder er båret blæsten over havet fra Afrika og lagt sig til rette på flere af øernes strande. 

Her kan du se en række af de populære ferieøers mere hemmelige samt smukkeste strande.

Den smukke surferstrand
Vi starter på Lanzarote, der ligger blot ligger blot 108 km fra den afrikanske kyst. Som de andre øer er det en vulkanø, hvilket betyder, at der mange steder helt ud til kysten er plamager af lava, som ikke er egnet til badning.

Derfor er det super vigtigt, at man kender de rigtige steder at tage hen. For det betyder nemlig også, at de områder, hvor lavaen er, er der hundredevis af små strande. Det gælder særligt østkysten fra hovedstaden Arrecife midt på østkysten og hele vejen ned til Playa Blanca i syd.

Playa Famara er en semi-hvid surferstrand, som ligger syd for det kendte Club La Santa på Lanzarote. Man skal af nogle kringlede veje herud, men så snart man kommer derud, kan man hurtigt se at de kringlede veje ikke har været ubefærdede, fordi der er op mod 100 kite-surfere ude på det åbne hav ude fra stranden. Selve stranden er en god og bred en, så alt i alt også indbydende til badende gæster.

Den smukke surferstrand Playa Famara Foto: Andrés Nieto Porras/flickr
Den smukke surferstrand Playa Famara Foto: Andrés Nieto Porras/flickr

De lokales favorit
På en ø som Lanzarote med mange turister, har de lokale ofte deres egne steder, hvor de holder til. Det betyder ikke, at turister ikke er velkomne, hvorfor man bør everveje et besøg på stranden Playa Jablillo. Stranden ligger i Costa Teguise på øens østlige side lidt nord for hovedstaden Arrecife. Den ligger lidt skjult og i ly af den store strandpromenade, som mange af hotellerne ligger ned til.
Costa Teguise. Foto: Frank Vincentz/Wikimedia
Costa Teguise. Foto: Frank Vincentz/Wikimedia

Vildt naturfænomen
At de kanariske øer er vulkanøer, ser man tydeligt på stranden Playa del Charco de los Clicos på Lanzarote. Her er sandet farvet sort af lava, og farvespændet mellem den algegrønne indsø til venstre, den sorte sandstrand og det blå hav gør stedet til en unik oplevelse. Det er ikke her, man typisk smider sig for at solbade, men området og stranden er blandt de smukkeste på øen og et helt særligt naturfænomen.

Playa del Charco de los Clicos. Foto: Víctor Fernández Salinas/Flickr
Playa del Charco de los Clicos. Foto: Víctor Fernández Salinas/Flickr

Papegøje-stranden
Snakker man om strande, der er kendte, og navngivet er der også nogle få imellem, som folk enten bevidst bor ved, eller kører efter. Den allermest kendte er Papagayo stranden, som ligger på Sydøst-kysten af Lanzarote. Her finder man sanddyner af sand fra Sahara, som er blæst over og har lagt sig som et massivt dække. Det er således den eneste hvide sandstrand på Lanzarote og en flot en af slagsen ligeså.
Papagayo. Foto: Pixabay
Papagayo. Foto: Pixabay

Stranden på den lille ø
Er man på Lanzarote kan det anbefales, at man tager en dagstur til nærliggende nabo ø Isla Graciosa. Det gør man ved at tage færgen fra den lille nordlige by Orzola. Sejlturen er ganske kort, og man ankommer til den lille men livlige by Caleta del Sebo. Her kan man leje cykler og komme frem til en af de flotteste og mest øde strande på de Kanariske øer nemlig Playa Franceska.
Vandet er nærmest turkis grønt og sandet blødt og fint på Playa Franceska. Foto: Pixabay
Vandet er nærmest turkis grønt og sandet blødt og fint på Playa Franceska. Foto: Pixabay

Med eller uden tøj på
På Gran Canaria finder man den 2,710 meter lange sandstrand Maspalamos, der er den anden længste på øen. Den er berømt for sine klitter, hvor man i ro og fred kan sole sig med og uden tøj på. De store klitter kan sende tankerne mod den danske Vestkyst, men de varme temperaturer får hurtigt tankerne tilbage til de Kanariske Øer. 
Maspalamos set fra oven. Foto: El Coleccionista de Instantes/Flickr
Maspalamos set fra oven. Foto: El Coleccionista de Instantes/Flickr

10 km sandstrand
På øen Fuerteventura finder man på den nord-østlige spids stranden Corraleja, der er 10 km lang. Stranden med det hvide sand og det blå grønne vand støder op til en nationalpark, hvor man kan gå på opdagelse efter man har badet og solet. Her finder du nemt et stykke strand helt for dig selv. Vil man på tæt på, finder man også et resort i området.
Foto: Thomas Tolkien/wikimedia
Foto: Thomas Tolkien/wikimedia

Artiklen er sponseret af Bravo Tours og Turismo Lanzarote, der sætter fokus på muligheden for at booke en ferie til Lanzarote