Annonce:
Annonce:

Mareridtsstorm smadrer krydstogtskib

Glem søsyge og lidt bølgeskvulp – for passagerne ombord på et krydstogtskib, der havde kurs mod Florida, blev sejlturen en gruopvækkende og ødelæggende en af slagsen

Det var et krydstogtskib som dette, der løb ind i vejrproblemer (Foto: Flickr/El Coleccionista de Instantes )
Det var et krydstogtskib som dette, der løb ind i vejrproblemer (Foto: Flickr/El Coleccionista de Instantes )
Annonce:
Følg Ferie

De fleste forbinder krydstogter med afslapning, selvforkælelse og luksuriøse faciliteter. Det lagde krydstogtsskibet Anthem of the Seas da også ud med at have – indtil Moder Jords luner ramte det ferierende luksusskib i søndags og forvandlede turen til et mareridt.

Passagerer instrueret i at forblive i deres kahytter
Skibet sejlede fra New Jersey i lørdags, for at sejle de 4529 passagerer på et syv-dages krydstogt til Bahamas. De blev dog mødt af et stormvejr med tornadolignende vindstød, som tvang skibet til at gøre holdt i Florida. Efter stormen havde ramt skibet, blev de rædselsslagne passagerer instrueret i at forblive i deres kahytter, det skriver Yahoo Travel.

Annonce:

– Jeg vil ikke lyve: Det var virkelig skræmmende. En meget nervøs krydstogtsdirektør blev ved med at tale over højtaleren. Han lød ikke særlig betryggende, fortalte passageren Robert Huschka til USA Today.       

En anden passager ved navn Kori Deluca live-tweetede den hårrejsende oplevelse og hendes frustrationer over krydstogtsskibet:

– 125 mph (vindhastighed af orkanstyrke red.) vindstyrke på Atlanterhavet. Ikke stor fan af den her fødselsdag - Hvad fanden? Hvorfor sejlede du lige ind i det her rod @AnthemoftheSeas.

At stormen efterlod skibet som et større rod er vist ingen underdrivelse. Her har Twitter-brugeren @flatgreg delt resultatet med beskrivelsen:

Tingene er ikke helt som de skal være #anthemoftheseas

Det var altså synet af væltede møbler, kollapsede lofte og smadret glas, passagerne efterfølgende blev mødt af.

Super Bowl løftede humøret
Hvorfor skibets ledende operatører besluttede at sejle ud, til trods for de ugunstige vejrprognoser, spørger flere om i dag. En talskvinde fra Royal Carribean ved navn Cynthia Martinez fortalte efterfølgende:

Annonce:

Søndag den 7. februar, mens Anthem of the Seas sejlede til Port Canaveral, Florida, oplevede skibet ekstreme vind- og sejlforhold med vindstyrke højere end hvad vejrprognoserne havde vist. For en sikkerheds skyld bad kaptajnen alle passagerer om at blive i deres kahytter, indtil vejret blev bedre.

Krydstogtselskabet fortalte, at der ikke var nogen alvorlige skader, men at passagerne var ret rystede. Super Bowl-fans kunne dog glæde sig over, at tv-signalet holdt under hele kampen.

– Der var et perfekt billede under stormvejret. Det forbedrede i hvert fald mit humør, fortalte Robert Huschka.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: