Annonce:
Annonce:

Mauritius: Det overrendte paradis

En sejltur langs østkysten af Mauritius byder på turkise laguner, skjulte vandfald, smukke kyststrækninger samt paradisøen Île-aux-Cerfs, der desværre er blevet offer for sin egen succes

Idylliske Mauritus. Foto: Jesper Møller
Idylliske Mauritus. Foto: Jesper Møller
Annonce:
Følg Ferie

Hvis man kan gradbøje farven turkis, er vi helt oppe i den øverste ende af skalaen. Så langt øjet rækker, breder det utroligt turkise havvand sig. Længst ude i horisonten kan vi ane en hvid kant, hvor bølgerne rammer ind på det store koralrev.

Vi er på sejltur langs østkysten af øen Mauritius, der ligger i Det Indiske Ocean øst for det sydlige Afrika. Vi er stævnet ud fra den lille fiskerby Trou-D’eau-Douce, der ligger cirka midt på øens østkyst.

Vi er ombord på en stor katamaran fra udflugtsfirmaet Oceane. Stemningen er afslappet, men stigende, da den første rompunch allerede er i glassene.

Koralrevet har skabt en beskyttet lagune, hvor der ikke er nogen bølger. Faktisk er det øens største lagune, og det er en fornøjelse at stryge gennem det turkise vand og mærke vinden i ansigtet.

Annonce:

På den ene side har vi havet, og på den anden side passerer vi en kyststrækning med spredt bebyggelse, hvor høje grønklædte bjerge tårner sig op i baggrunden. Vi sejler forbi flere ubeboede småøer, og omgivelserne er særdeles smukke.

Barndommens paradis-ø

Potent vandfald
På et tidspunkt sejler vi op ad floden Grand River South East. Et stykke oppe kaster skipper anker, hvorefter vi i mindre gummibåde bliver sejlet videre frem til et mindre, men ganske potent vandfald. Helt tæt på kan man mærke det fortættede vandstøv i luften.

Derefter står den på svømning eller snorkling. Snorklingen er ikke værd at skrive om, hvorimod en badetur i det lune vand er lækkert.

Under badningen har besætningen forberedt en dejlig barbeque-frokost, og mætte og tilfredse drager vi videre til eftermiddagens stop på øen Île aux Cerfs, der samtidig er turens højdepunkt.

Vandfaldet i Grand River South East er lille, men med godt tryk på vandet. Foto: Jesper Møller
Vandfaldet i Grand River South East er lille, men med godt tryk på vandet. Foto: Jesper Møller
 

Annonce:

Île aux Cerfs er noget af det tætteste, man kommer på en tropisk drømmeø. Her åbenbarer en række kridhvide strande sig, og mellem strandene rejser kokospalmer, casurinatræer og anden eksotisk beplantning sig.

Ganske tæt på anløbsstedet er der et stort og helt lavvandet område. Ved lavvande er sandet helt blotlagt, og ved højvande når vandet op til skinnebenene. Her kan man gå rundt på det kridhvide, bløde og helt stenfrie sand, eller man kan ligge på ryggen i det krystalklare vand og nyde livet og udsigten.

Ingen kvinder tilladt: FN vil give japansk ø særstatus

Overrendt
Netop dette hjørne af øen er ren bounty og som taget ud af en turistbrochure. Det er et sandt ferieparadis, men desværre er der en slange i paradiset.

For rygterne om Île aux Cerfs’ skønhed har bredt sig viden om, og i dag valfarter turbådene til øen. Og nok er det i orden at dele en dejlig lokalitet med andre, men her er der ganske enkelt for mange besøgende. Det gælder ikke mindst i højsæsonen fra november til marts.

Annonce:

Île aux Cerfs er på sin vis blevet offer for sin egen succes, og øen er desværre ikke længere det uspolerede paradis, som den var for en del år tilbage.

Høje smukke kokospalmer flankerer en del af øens indre. Foto: Jesper Møller
Høje smukke kokospalmer flankerer en del af øens indre. Foto: Jesper Møller
 

Samtidig ved de forretningsdrivende på øen godt, hvad de skal have for tingene. For eksempel koster det 70 kr. at leje en liggestol for en dag, og prisen er ikke billigere, selv om man blot er der et par timer.

Trods de mange mennesker er Île aux Cerfs dog stadig et vidunderligt sted, og heldigvis er der ikke så mange, der opholder sig i det lavvandede område, der er øens suverænt lækreste spot.

Så vi forlader Île aux Cerfs sidst på eftermiddagen med en positiv oplevelse i bagagen, og samlet set var sejlturen langs Mauritius’ østkyst en forrygende ferieadspredelse.

Journalisten bag denne artikel var inviteret til Mauritus af rejsebureauet TUI.

Faktaboks: Mange aktiviteter

Nogle besøgende er som os kun et par timer på Île aux Cerfs, mens andre er her på en heldagsudflugt. Udover at bade og sole sig kan man kaste sig ud i en stribe vandaktiviteter så som vandski, parasailing og vandcykling.

For ikke at forstyrre for meget foregår de larmende ting som vandski og parasailing lidt væk fra øen, og man bliver sejlet derud.

Er man til golf, rummer øen en 18-hullers golfbane, der er designet af den tidligere tyske topspiller Bernhard Langer. Flere internationale turneringer er blevet afholdt på banen, der på grund af sin spektakulære beliggenhed er kendt viden om.

Île aux Cerfs er fransk og betyder ”hjortenes ø”, men det er mange år siden, at der levede vilde hjorte på øen.

Faktaboks: Rejsefakta

Rejsebureauet TUI arrangerer i vintersæsonen direkte charterrejser fra Danmark til Mauritius. Læs mere på www.tui.dk.

Ønsker man at rejse på egen hånd, foregår det med rutefly – typisk via London, Frankfurt eller Paris.

Mauritius er på størrelse med Lolland og Falster tilsammen og har cirka 1,3 mio. indbyggere.

Se billederne: Nordens største minigolfbane åbner i Danmark

Annonce:

Ekstra Bladet har lanceret et nyt rejseunivers med ca. 200 rejseguides. Her får du flere hundrede +rejseartikler, som du kan fordybe dig i inden eller under ferien.

Du finder guider til hemmelige afkroge af din feriedestination og får madkendernes bedste råd til budgetvenlige, gastromiske oplevelser. Du finder også Ekstra Bladets egne journalisters kritiske tests af alverdens rejsemål. Læs meget mere her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: