Medbringer du kropsdele? Her er securitys mærkeligste spørgsmål

I et online-forum har rejsende moret sig over de underligste spørgsmål, security nogensinde har stillet dem

En række rejsende deler de mærkeligste spørgsmål, de nogensinde er blevet stillet i security. Foto: Colourbox/Clipartfest
En række rejsende deler de mærkeligste spørgsmål, de nogensinde er blevet stillet i security. Foto: Colourbox/Clipartfest

Som almindelig flypassager i Københavns Lufthavn bliver man sjældent stillet større og vildere spørgsmål end 'medbringer du beholdere med væske på over 100 milliliter?'

Men sådan er det langt fra over alt i verden.

En lang række rejsende har på online-forummet Quora delt deres underligste oplevelser, og det viser sig at være lige skørt, uanset om man rejser med fly, bil eller sågar cykel, når en grænse skal krydses. Det skriver Daily Mail.

Ofte kan man som turist føle sig gået lidt for nær, når sikkerhedsfolkene stiller deres bizarre spørgsmål, men oftest er det blot for at se, hvordan man reagerer.

Kropsdele eller bombe
En rejsende ved navn Bryan Cockel oplevede på Salomon-øerne, at han blev udspurgt om, hvorvidt han mon medbragte en bombe som souvenir i sin bagage.

Det skete, fordi man netop i denne del af verden har oplevet, at turister har samlet gamle - men stadig lige farlige - ueksploderede morter-granater og landminer op og taget dem med hjem som et minde.

Bryan Cockel tilføjede i tråden på Quora, at de desuden spurgte, om han havde menneskelige kropsdele med i kufferten, da det også er almindeligt, at turisterne stjæler dele af skeletter fra gamle og traditionelle gravsteder i landet.

Se også: Se billederne: Klamme flypassagerer hænges ud

Er du spion?
En britisk præst ved navn Bill Haymaker, der arbejder med børn, som er ofre for menneskehandel i Østeuropa, forklarede på forummet, at hans religiøse udklædning foranledigede personalet i lufthavnen i Kiev, Ukraine, til at spørge ham, om han var spion.

Den kvindelige sikkerhedsvagt sagde angiveligt:

- Show me your guns!

Selvom han blev ved med at benægte, at han skulle have nogen våben i sin bagage, og at han altså blot var præst, begyndte hun blot at grine.

- Kvinden grinte, nærmest snerrende af mig. Igen kiggede hun mit pas igennem. Hun kiggede op på mig med pegende øjne, og halvt hviskede, halvt krævende med eftertryk: 'CIA?'

Ifølge Bill Haymaker spurgte hun ham bagefter, om han var MI6-agent eller fra Moldovas security service.

Se også: Rød alarm: Denne by i Norden har den farligste luft i Europa

Vil du være min ven?
Da Luke Nathaniel Sims rejste gennem Bangladesh sammen med sin kone, spurgte en grænsevagt angiveligt om hans telefonnummer, fortæller han på Quora.

I de følgende uger ringede vagten gentagende gange til ham for at invitere ham ud i håbet om, at de kunne blive venner.

Er du sikker på, du vil til Rusland?
Da Phil Dundas ville cykle over grænsen fra Finland til Rusland, blev han stoppet af vagten og stillet et højst besynderligt spørgsmål.

Phil Dundas forklarer, at han tidligere har rejst gennem 70 lande på cykel, men alligevel var det første gang, en vagt stoppede ham med sådan et spørgsmål.

Vagten skulle angiveligt have spurgt:

'Er du virkelig sikker på, at du ønsker at gøre dette? Finland er et virkelig rart sted, hvorfor bliver du ikke her og cykler på din cykel i stedet for?'

Efter at have forklaret, at han ønskede at cykle gennem Rusland, kaldte grænsevagten ham - ifølge Phil Dundas - for 'skør', mens vagten fastholdt, at Rusland er et meget slemt sted med mange farlige mennesker.

Se også: Vil du til USA? Så bliver du nu spurgt om dine social media-konti

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere