'Midt i ingenting': Turister finder to slædehunde alene på isflage

To turister og en bådfører fik sig en gevaldig overraskelse, da de på en sejltur ved Ilulissat så to slædehunde på en isflage

To russiske turister fik sig noget af en oplevelse, da de var på isfjordssejlads ved Ilulissat. Foto: Ilulissattours.com
To russiske turister fik sig noget af en oplevelse, da de var på isfjordssejlads ved Ilulissat. Foto: Ilulissattours.com

'Der sidder to slædehunde på en isflage'.

Det kan lyde som en polar-udgave af Kjeld og Dirchs 'Tømmerflåden-sketch, men for en bådfører fra firmaet Ilulissattours.com og to russiske turister var det præcis det syn, der mødte dem i torsdags.

Det fortæller Ivik Knudsen-Ostermann, som er medejer af firmaet, til Ekstra Bladet.

Foto: Social Media/ Ritzau Scanpix Samfund Berømt Grønlandsfoto: Det er bare forår

Det var på en isfjordssejlads rundt blandt isbjerge i området ved Ilulissat arrangeret af hans firma, at bådføreren Ivan og de to russiske turister pludselig kom forbi en isflage med to slædehunde på.

- De ser noget på en isflage, og da de kommer tættere på kan de se, at det er to hunde, siger Ivik Knudsen-Ostermann til Ekstra Bladet.

- Det er i et område med stærk strøm, ude midt i ingenting, fortæller han om stedet, hvor hundene blev fundet.

Tog hundene med
Ifølge Ivik Knudsen-Ostermann vælger mange hundeejere i Ilulissat at sætte deres hunde ud på små øer i området, for at hundene ikke skal være inde i byen, hvor det er lovpligtigt, at hundene er lænket.

- Så er der sandsynligvis sket det, at hundene ikke har gidet været på øen mere, og derfor er de hoppet op på en isflage, som så er drevet ud, fortæller han.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen, der har sat hundene ud på isen med vilje, siger han.

Ittoqqortoormiit ved Scoresby Sund i Grønland. Foto: Kicki Søs Bengtsen Ferie Er dette isolerede sted med dansk tale den nye turistmagnet?

Som du kan se på billedet herunder lykkedes det bådføreren Ivan og de to russiske turister at få hundene med ombord.

- Som man kan se på billedet, ser det næsten ud, som om at hundene ikke kan vente med at komme i land, konstaterer Ivik Knudsen-Ostermann.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hundene ser ud til at være klar til at komme i land efter at have været helt alene på en isflage. Foto: Ilulissattours.com
Hundene ser ud til at være klar til at komme i land efter at have været helt alene på en isflage. Foto: Ilulissattours.com
 

Tilbage i Ilulissat blev hundene sluppet løs, da de igen havde fast grund under poterne.

- Der er flere tusinde slædehunde i Ilulissat, og ingen af dem har navneskilte eller lignende på. Vi lagde et opslag på facebook, og så håber vi, at de rette ejere har fundet dem nu, siger han til Ekstra Bladet.

- En ekstra oplevelse
Hen over en sæson sejler firmaet Ilulissattours.com gennemsnitligt to-tre ture om dagen ud i fjorden med turister. Det er tredje sæson, at Ivik Knudsen-Ostermann og firmaet opererer, og han kan roligt sige, at han aldrig har oplevet noget lignende.

- Jeg har heller aldrig hørt om nogen, der har set noget lignende, eller været udsat for det. Heller ikke mine venner, fortæller han.

- De russiske turister fik sig lidt af en ekstra oplevelse. Det må have været prikken over i'et for dem at få lov til at redde to hunde, siger han.

Ittoqqortoormiit  ved Scoresby Sund i Grønland. Foto: Kicki Søs Bengtsen Ferie Feriebyen med isbjørne i baghaven

46 kommentarer
Vis kommentarer