Midt i krise: Boeing afslører verdens længste passagerfly

Boeing havde ellers meddelt, at de ville udskyde præsentationen, men nu er der altså dukket billeder op af kæmpen på de sociale medier

777X-modellen har været længe undervejs. Foto: PR
777X-modellen har været længe undervejs. Foto: PR

Efter den forfærdelige ulykke med Ethiopean Airlines søndag og sortlistningen af Boeing 737 Max 8 havde Boeing ellers meddelt, at de ikke ville foretage den længe ventede præsentation af deres nye model 777X.

Nu er der så alligevel dukket billeder op på de sociale medier af den kæmpe, der skulle være verdens længste passagerfly.

Det skriver Daily Mail.

Artiklen fortsætter herunder ...

Twitter-brugeren og fly-entusiasten DJ Aviation var med til præsentationen for Boeings egne medarbejdere, hvor en hel del var dukket op for at se det nye passagerfly.

'777X tiltrækker en ganske stor mængde af Boeings medarbejdere! Sådan et fantastisk flot fly. Jeg vidste fra gengivelserne, at det ville se godt ud, men det har oversteget mine forventninger', skriver brugeren blandt andet.

Boeings ulykkesfly ikke alene: Disse blev også bandlyst

Første fremvisning
Flyet skulle været blevet fremvist under prompt og pragt ved en ceremoni i fabrikken i Everett nær Seattle i USA, men på grund af det fatale styrt, blev det nedgraderet til en stille præsentation for Boeings egne medarbejder.

Artiklen fortsætter herunder ...

Modellen er den første fuldt-samlede 777x-model, der er blevet lavet indtil videre.

Flyet har foldbare vingespidser, er 77 meter lang, har et vingefang på 71,6 meter, bruger mindre energi og kan flyve længere på literen.

Der vil være plads til op mod 425 passagerer.

777X-modellen koster op til 388,7 millioner dollars (2,5 milliarder kroner), og vil blive klar til levering i 2020.

Embargo og papirarbejde: Norwegian-fly strandet i Iran