Millionbøde til krydstogtfirma: Forurenede havet med vilje - for anden gang

Firmaet er verdens største selskab inden for krydstogt, og de har med vilje dumpet spildevand i havene

Verdens største krydstogtselskab har endnu engang forurenet de have, som de lever af at sejle på, og nu har de fået en millionbøde. Foto: Alexandre Meneghini/Ritzau Scanpix
Verdens største krydstogtselskab har endnu engang forurenet de have, som de lever af at sejle på, og nu har de fået en millionbøde. Foto: Alexandre Meneghini/Ritzau Scanpix

Verdens største krydstogtselskab, Carnival Corporation, som råder over 100 skibe fordelt på forskellige datterselskaber, har med vilje tømt spildevand fra håndvaske, brusere og kabysser direkte ud i verdenshavene, til trods for at det er ulovligt.

Derfor har firmaet nu fået en bøde på, hvad der svarer til 130 millioner kroner, for at tømme det såkaldte 'greywater' ved blandt andet Alaska, ligesom firmaet også har tilladt, at plastik er blevet tømt ud i havene sammen med madrester ved Bahamas.

Det skriver News.com.au.

Krydstogtfirmaet har indgået et forlig med amerikanske myndigheder om at betale bøden, efter firmaets direktør, Arnold Donald, i retten rejste sig op og erkendte firmaets ansvar i forbindelse med den ulovlige forurening af havene.

- Firmaet erklærer sig skyldig, sagde Donald seks gange i retten ifølge det australske medie.

- Vi anerkender fejlene. Jeg er her i dag for at formulere en plan for at rette op på dem, tilføjede han.

Til det svarede dommeren ifølge mediet 'hvis ikke I alle sammen havde miljøet, ville I ikke have noget at sælge.'

Når du fra efteråret, sætter dig ind i et SAS-fly, har du ikke længere mulighed for at handle toldfrit. Foto: Paul Hanna/Ritzau Scanpix Ferie Vil spare vægt: Slut med taxfree hos SAS

Anden gang
Det er ikke første gang, at Carnival Corporation bliver dømt for at forurene havene. I 2016 blev firmaet dømt for at tømme olieaffald fra deres Princess Cruise Lines-skibe og efterfølgende at have forsøgt at holde det skjult.

Også i dette nye tilfælde har Carnvival Corporation forfalsket dokumenter og begået andre administrative overtrædelser som for eksempel at sende rengøringshold ind på deres skibe umiddelbart før planlagte myndighedsinspektioner i et forsøg på at skjule deres overtrædelser.

I sagen fra 2016 fik firmaet en bøde på svarende til 265 millioner kroner, og nu skal Carnival endnu en gang betale en millionbøde.

En ny lufthavn skal bygges tæt ved inkabyen Machu Picchu. Men både lokale og historikere frygter, at det vil ødelægge området. Foto: Heidi Joy Madsen/Ritzau Scanpix Ferie Ny lufthavn i Machu Picchu bekymrer: 'Skaber uoprettelig skade'

27 kommentarer
Vis kommentarer