Mind tricks: Derfor er dit flysæde blåt

Der er en videnskabelig forklaring på, at de fleste flysæder er blå

Farven blå gør folk mere rolige. Derfor er mange flysæder dybblå. Foto: Colourbox
Farven blå gør folk mere rolige. Derfor er mange flysæder dybblå. Foto: Colourbox

Når taskerne er pakket, ungerne gjort klar, og man ankommer i lufthavnen med et hav af andre rejsende, som gør køen i sikkerhedstjekket uendeligt lang, kommer man endelig frem til flyveren og finder sit flysæde, hvor man dog ikke skal være meget mere end 1,7 meter høj, hvis man vil kunne strække sine ben bare en smule.

Ja, for mange mennesker er en flyrejse ikke ligefrem forbundet med ro og orden, men tværtimod stress, jag og ubehag.

Derfor forsøger flyseskaberne at gøre oplevelsen så rar som muligt, og én af de ting, de gør, er at vælge en farve til flysæderne, der virker beroligende, så risikoen for, at passagerer får et raserianfald undervejs på flytveturen, minimeres.

Det skriver The Sun.

Er der en passager med dette navn på dit fly? Så er han formentlig død

Derfor er de fleste sæder på fly dybblå, fordi netop denne farve skulle berolige.

- Blå er en farve, der står for fred. Det er farven på den rolige sø og den klare himmel, som er forbundet med din indre sindsro, fortæller eksperter fra Colour Psychology og fortsætter:

- Farven blå sænker også hjertefrekvensen og åndedrættet, så farven kan være en hjælp i forhold til meditation og afslapning.

Ifølge Colour Psychology får den blå farve får også folk til at virke mere tillidsfulde. Det er derfor, at folk ofte møder op i blåt tøj til jobinterviews.

Blå kan udover at virke beroligende også ændre ved en persons sanser.

Ifølge Popular Science mener knap halvdelen (48 procent) af deltagerne i et videnskabeligt studie, at en drink, der blev præsenteret i et blåt glas, ville være mere tørstslukkende end i en hvilken som helst anden farve glas, fordi farven er associeret med kulde.

Komisk video: Derfor skal du ikke tage kufferten med på rulletrappen