Minister får bøde for at snakke i telefon på flyet

- Det var en fejl fra min side og meget forkert af mig, fordi jeg er transportminister og derfor burde vide bedre, lyder det fra ministeren med røde ører

Phil Twyford har tilbudt at træde tilbage som transportminister efter hændelsen, men slipper med at skulle betale en bøde. Foto: Nick Perry/AP
Phil Twyford har tilbudt at træde tilbage som transportminister efter hændelsen, men slipper med at skulle betale en bøde. Foto: Nick Perry/AP
Følg Ferie

Selvom det nok er de færreste af os, der rigtigt lytter efter, når stewardessen begynder at forklare sikkerhedsforanstaltningerne på flyet, så er de fleste af os nok stadigvæk klar over, at mobiltelefonen skal være slukket under start og landing.

Og selvom det ikke ligefrem er alle politikere, der lever op til formodningen om, at de skal være gode rollemodeller, så har det alligevel vakt opsigt, at den new zealandske transportminister, Phil Twyford, har fået en bøde netop for at bruge sin mobiltelefon på et indenrigsfly, der skulle til at lette i New Zealands hovedstad, Wellington.

Det skriver NZ Herald ifølge Standby.dk.

Hændelsen skete angiveligt i maj måned, men det er først forleden, at Phil Twyford modtog bøden på 500 new zealandske dollars, hvilket svarer til omtrent 2000 danske kroner.

Transportministeren, som efterfølgende midlertidigt fik frataget det politiske ansvar for landets luftfartsmyndigheder, Civil Aviation Authority, har beklaget hændelsen utallige gange og har blandt andet forklaret, at han ikke kan huske, om han selv ringede op, eller om han tog i mod et opkald:

- Jeg skal nok få betalt bøden. Det var en fejl fra min side og meget forkert af mig, fordi jeg er transportminister og derfor burde vide bedre, siger ministeren til det new zealandske medie.

'Bomb on Board': WiFi-netværk fik fly til at nødlande

Medpassager sladrede
Luftfartsmyndighederne, som blev opmærksomme på mobilsamtalen, fordi en medpassager klagede, oplyser dog, at fordi ministeren afsluttede samtalen, der varede omkring tre minutter, inden flyet lettede, har den ikke udgjort nogen alvorlig risiko for flysikkerheden.

På trods af dette har Phil Twyford tilbudt at træde tilbage på grund af bommerten, hvilket den fungerende premierminister, Winston Peters, dog har afvist, da lovovertrædelsen ifølge ham ’er i småtingsafdelingen’.

- Mange flypassagerer ved jo godt, at det er forbudt at bruge sin mobil til at telefonere med, når flyets døre er blevet lukket. Mange gør det alligevel, men nu kan de se, at også en minister får en bøde for at overtræde loven, siger Winston Peters, der har overtaget Jacinda Arderns rolle som premierminister, mens hun er på barsel.

Årsagen til, at man skal slukke sin telefon under take-off og landing, som er de mest kritiske faser under flyvningen, er, at signalerne fra mobilen risikerer at forstyrre flyets kommunikationsudstyr.

Flypræsidents datter suspenderet: Smed vand i hovedet på ansat

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter