Mistede tusindvis af kroner på grund af for lidt benplads

Man skal tænke sig godt om, inden man annullerer en rejse

Et ægtepar gik glip af hvide sandstrande og palmer på grund af for lidt benplads på flyet. Foto: Colourbox
Et ægtepar gik glip af hvide sandstrande og palmer på grund af for lidt benplads på flyet. Foto: Colourbox

Ekstra benplads og bredere sæder er lækkert på flyrejsen. For nogle er det afgørende for, om de overhovedet vil tage afsted.

Det var det i hvert fald for et dansk ægtepar.

De havde bestilt en rejse på 14 dage til Punta Cana i Den Dominikanske Republik med Premium Class på den lange flyvetur.

Bodrums kyst ser tillokkende ud, men et af byens hoteller endte som et mareridt for to danske turister. 
Foto: Mogens Hansen /Polfoto Ferie Hotelklage: Ansatte vaskede ikke hænder efter toiletbesøg

Prisen blev i alt på 36.586 kroner.

Men aftenen inden afrejsen modtag ægteparret en besked fra TUI, som de skulle rejse med, hvor der stod, at man grundet tekniske problemer var nødt til at skifte til et andet fly, hvor Premium Class ikke var muligt.

Emerald Baech Resort i Khao Lak i Thailand levede bestemt ikke op til en dansk families forventninger, og familien klagede efter hjemkomsten til Pakkerejse-Ankenævnet. Foto: Spies.dk Ferie Klager over 'en flyder i poolen': - Hotelpersonalet gjorde ingenting 

De meddelte parret, at de ville få 5.500 kroner tilbage, som var det beløb, parret havde betalt ekstra for Premium Class. Men det var ikke nok for ægteparret.

Ville ikke afsted
De ville slet ikke med flyet, hvis ikke de kunne få den ekstra benplads og brede sæder.

Manden led nemlig af parkinsons sygdom, og de mente derfor, at rejsen var umulig uden den ekstra plads. De annullerede derfor rejsen og krævede alle deres penge retur.

En familie fik en ekstremt billig rejse til Thailand på grund af en tastefejl. Foto: Colourbox Ferie Tastefejl førte til ekstremt billig ferie

Men TUI mente ikke, at ændringen i flyklassen var nok til at annullere hele rejsen. De ville derfor ikke betale pengene tilbage. Derfor sendte ægteparret sagen ind til Pakkerejse-Ankenævnet.

Men Pakkerejse-Ankenævnet var enig med TUI.

Billedet er et røntgenfotografi af et lårben, hvor der er et brud. Foto: Colourbox Ferie Kvinde med lårbensbrud efterladt af rejsebureau i Marokko

 - Efter Ankenævnets opfattelse, og uanset de gener det måtte have medført, såfremt klageren havde benyttet sig af rejsen, indebar den ændrede flytype og dermed ændringen af flyklassen ikke en så væsentlig mangel ved rejsen, at klageren havde ret til at hæve aftalen og få tilbagebetalt samtlige beløb, skriver Pakkerejse-Ankenævnet i deres afgørelse 10. juli 2019.

På den måde betalte ægteparret 31.086 kroner for en rejse, som de aldrig kom på.

Akropolis i Athen badet i solskin. Den dag et ældre dansk ægtepar besøgte turistattraktionen regnede det så meget, at deres tøj blev gennemblødt. Foto: Colourbox Ferie Udløser erstatning: Ældre ægtepar efterladt i regnen

161 kommentarer
Vis kommentarer