Mobil-festival: Strømmen er vigtigere end musikken

De danske festivalgæster vil hellere misse deres yndlingskunstner optræde end at mangle strøm på deres mobiltelefon

Telefonen betyder meget for de danske festivalgæster. Faktisk så meget, at manglende strøm er en af deres største udfordringer. Foto: Lasse Kofod/Polfoto
Telefonen betyder meget for de danske festivalgæster. Faktisk så meget, at manglende strøm er en af deres største udfordringer. Foto: Lasse Kofod/Polfoto
Følg Ferie

Copenhell, Tinderbox, Roskilde Festival og så videre og så videre...

De mange danske festivaller kører i flæng hen over sommeren, men selvom man skulle tro, at det var musikken, som var det vigtigste for de mange festivalgæster, så viser en spritny undersøgelse, at danskerne faktisk går langt mere op i at have støm på deres mobiltelefon end at høre deres yndlingskunstner spille.

Billigere end i Legoland: Klik dig foran i madkøen til Roskilde

Det er teleselskabet 3, der har udført undersøgelsen, som viser, at hele 29 procent af de adspurgte festivalgæster mener, at en af deres største udfordringer på festivaler er, at de løber tør for strøm på mobilen.

Blot 13 procent ser det som en udforing at gå glip af yndlingsmusikken.

- Støm på mobilen fylder meget i festivalgængernes bevidsthed.  At det er vigtigere end at gå glip af yndlingskunstneren hænger sammen med, at mobilen på mange måder er blevet en livsnerve på festivaler.

- Uden den kan vi ikke komme i kontakt med vores venner, tjekke musikprogrammet, bruge MobilePay eller uploade det ultimative festivalbillede til vores Instagram, siger Frederik Scholten, Head of Marketing og ansvarlig for 3's aktiviteter på Roskilde Festival, hvor opvarmningen til musikken er i fuld gang i øjeblikket.

Elektronisk festival: Slut med kontanter på Roskilde

Hellere tisstøv end manglende strøm
Hvis telefonen løber helt tør for strøm på Roskilde Festivalen, er det muligt for festivalgæsterne på Roskilde at benytte sig af 3's gratis opladning, men når det kommer til gæsternes absolut største udfordring på festivaler, er det kun vejrguderne, der kan hjælpe.

Teleselskabets underøgelse viser nemlig, at knap halvdelen af alle adspurgte festivaldeltagere mener, at dårligt vejr er det værste på festivaler.

I alt mener 47 procent, at regn og mudder er den største udfordring. På andenpladsen ligger de lange toiletkøer, som hele 42 procent åbenbart mener, er en så energi-drænende ventetid, at det er en af de største udfordringer, når man er på festival.

Ikke engang tisstøvet fra festivalgruset er ligeså slemt som manglende strøm, regnfuldt vejr og lange toiletkøer. Blot 12,6 procent ser det ulækre, blæsende støv af tis som en udfordring.

Du kan se hele listen over festival-udfordringer herunder:

Top 6 over festivaldeltagernes største udfordringer:

1.) Regn og mudder (47 %)

2.) At stå i kø til toilettet (42 %)

3.) At løbe tør for strøm på mobilen (29 %)

4.) Tømmermænd (15 %)

5.) At ikke kunne finde mine venner (15 %)

6.) At stå i kø til øl og mad (14 %)

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke for teleselskabet 3 i juni 2017 og er repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år. Der er gennemført i alt 500 interviews med danskere, der har været på musikfestival inden for de sidste fem år.

Bundplaceringer over festivaldeltagernes mindste udfordringer

1.) Tisstøv (12,6%)

2.) At gå glip af min yndlingskunstner (13 %)

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke for teleselskabet 3 i juni 2017 og er repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år. Der er gennemført i alt 500 interviews med danskere, der har været på musikfestival inden for de sidste fem år.

Klar til Roskilde? Her er alt det, du skal have styr på

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?