Mobildata afslører: Her bruger danskerne ferien

TDC har kigget på, hvor kundernes mobiltelefoner har tilbragt sommeren.

Følg Ferie

Pasta og rødvin lokker danskerne mod syd i sommerferien.

I årets sommerferie var Italien det foretrukne rejsemål for de mange danskere, der rejste uden for landets grænser, mens flere danskere fravalgte Tyrkiet. Det viser en analyse af TDC mobildata for ugerne i årets sommerferie.

Italien var målet for de af TDC's 700.000 mobilkunder, som rejste en tur til udlandet, mens tallene var henholdsvis 14 og 13 procent for Tyskland og Spanien på de næste pladser.

- Danskerne tager naturligvis mobiltelefonen med på sommerferie. Det fortæller os, hvilke lande der er de mest populære rejsedestinationer hos danskerne. Formentlig det bedste indblik, nogen analyse kan give, da vi har en enorm datamængde til rådighed, forklarer koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC Group.

Europa i top: Her er verdens mest populære ferieland

Analysen er baseret på anonymiserede data fra næsten 700.000 mobilkunder.

Kriteriet for et registreret ferieophold er, at en mobiltelefon har været registreret i et land i mindst fire dage i ugerne 27 til 30.

- Som en del af driften af vores mobilnet registrerer vi, hvilke lande mobiltelefoner opholder sig i, fortæller Peter Trier Schleidt og uddyber:

Det gør vi, så vores kunder bliver takseret til de rigtige udlandstakster, men det giver os selvfølgelig også mulighed for at lave nogle unikke big dataundersøgelser som denne.

TDC Group lavede en lignende analyse sidste år, og dengang tog Italien også førstepladsen, mens Tyskland og Spanien fulgte efter.

Faktisk er det først på syvendepladsen, at der er sket en ændring. Den indtog Tyrkiet sidste år, men i år er landet gledet ned på en 10.-plads.

Nyt land i top-10 er Kroatien, mens USA og Canada, der registreres sammen, er gledet ud.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind