Mor advarer mod populær ferie-trend: Syv-årige Theo kan være arret for livet

En 7-årig dreng har fået en alvorlig allergisk reaktion efter at have fået en midlertidig tatovering. Nu advarer hans mor andre om de populære henna-tatoveringer

7-årige Theo fik en grum allergisk reaktion af henna-farve på ferien. Foto: Gloucestershire Live/SWNS.com
7-årige Theo fik en grum allergisk reaktion af henna-farve på ferien. Foto: Gloucestershire Live/SWNS.com
Følg Ferie

Selvom der gennem årene har været adskillige eksperter ude og advare mod de populære henna-tatoveringer, så er der stadig mange, som vælger at få den midlertidige tatovering, når de er afsted på ferie.

Men selvom henna-penslen umiddelbart måske stadig virker uskyldig for mange, er der altså visse risici ved at få udsmykket huden.

Det måtte en blot 7-årig engelsk dreng ved navn Theo Luckett mærke på egen krop, da han var på ferie med familien i Bulgarien.

På et af de lokale markeder fik den lille knægt nemlig lavet en af de populære tatoveringer, men allerede kort tid efter begyndte han at få store gule og væskende vabler.

Det skriver The Sun.

Hans chokerede forældre skyndte sig til det nærmeste apotek i byen Sozopol, hvor de fik at vide, at vablerne skyldtes en allergisk reaktion, fortæller Theos mor, Alexandra Luckett, til The Sun.

- Jeg frygtede det værste. Det bragte minder tilbage, fordi Theo er allergisk over for æg, og et par gange har vi været nødt til at tilkalde ambulancer, fordi han har været tæt på at gå i anafylaktisk chok, siger hun og fortsætter:

- Hans arm så forfærdelig ud. Den anden nat vågnede han grædende op, fordi det kløede så meget.

Ung far skulle til London: Endte i Las Vegas

Arret for livet
Det er ikke sikkert, at den lille Theos arm nogensinde kommer til at se ud som før, fortæller Alexandra Luckett, der derfor vil advare andre forældre om de midlertidige henna-tatoveringer.

- Jeg har fået at vide, at han måske vil være arret for livet. Tatoveringen skulle have været en hyggelig aktivitet, og som forælder har jeg det forfærdeligt over, hvad der er sket.

- Der var tonsvis af børn der, og jeg spekulerer på, om nogle af dem også blev påvirket på samme måde. Jeg vil bare gerne advare andre forældre om faren.

Selvom det er en uge siden, at familien kom hjem fra ferien, er Theo stadig i mange smerter, men ifølge familiens læge har den syv-årige dreng været heldig.

- Theos hud er meget betændt, men vi er heldige, at det er begyndt at hele. Der er ikke gået infektion i det. Lægen siger, han har været heldig, fordi 'PPD' kan forårsage anafylaktisk chok, siger Alexandra til The Sun.

Pilot anholdt: Lod barn overtage styringen

Allergisk resten af livet
PDP er det farvestof, der bruges i især sorte henna-tatoveringer, og da man ikke kender koncentrationen af indholdet, udgør det en stor risiko for, at man udvikler en allergi overfor stoffet, forklarede Ulrik Friis, postdoc. ved Videncenter for Allergi til Ekstra Bladet tidligere på året.

Når man først er blevet allergisk, er man det resten af livet. Det betyder, at man resten af sit liv skal undgå kontakt med PPD, hvis man ikke vil igennem samme mølle endnu engang. Man skal særligt være opmærksom, hvis man skal til frisøren.

- Dem, der har fået lavet tatoveringen, skal være opmærksomme på, at hvis de vælger at få farvet hår fremover, må de hårfarver, de anvender, ikke indeholde stoffet, forklarede Ulrik Friis.

Mille faldt for farlig ferie-trend: - Jeg var bange for jeg skulle dø

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind