Annonce:
Annonce:

Mor skulle flyve med etårig søn: Bevis han er din søn

- Jeg er rystet over, at efter cirka 50 flyveture med min etårige søn, fortalte personalet mig, at jeg var nødt til at 'bevise', at han er min søn

Foto: AP.
Foto: AP.
Annonce:
Følg Ferie

Amerikanske Lindsay Gottlieb skulle for nylig ud at flyve med sin mand og søn, men i lufthavnen blev hun bedt om at bevise, at hun var mor til den lille dreng.

Southwest Airlines, som stod for afgangen fra Denver til Oakland i USA, hev dem angiveligt til side, eftersom sønnen Jordan Gottlieb Martin kun har sin mors efternavn som mellemnavn. Flyselskabet mente derfor ikke, at de havde samme efternavn.

Hun blev efter sigende bedt om at vise sønnens fødselsattest, på trods af at de havde hans pas med. Derefter blev hun angiveligt bedt om at vise et opslag fra sin Facebook-profil, der bekræftede, at hun var hans mor.

Annonce:

'Jeg er rystet over, at efter cirka 50 flyveture med min etårige søn, fortalte personalet mig, at jeg var nødt til at 'bevise', at han er min søn, til trods for at han har et pas. Hun sagde, det var, fordi vi har forskellige efternavne. Mit gæt er, at det er, fordi han har en anden hudfarve', skrev Lindsay Gottlieb på sin Twitter-profil.

Hun skrev efterfølgende:

'Det var nedværdigende og ufølsomt, for ikke at nævne ineffektivt. Vi ville have misset vores fly, hvis det ikke var blevet forsinket. Mit råd er, at medarbejderne skal oplæres bedre, så det ikke sker for andre.

Over for det amerikanske medie USA Today kalder hun nu episoden for ubehagelig og sårende.

- Jeg følte i situationen, at det var mit ansvar at sige: 'Hey, det er ikke okay'. Vi havde et pas, der bekræftede vores søns alder og identitet, og begge forældre var til stede. Vi blev alligevel presset til at 'bevise', at han var min søn, og det føltes respektløst, og som om det ikke kun handlede om hans velbefindende, siger Lindsay Gottlieb i en udtalelse ifølge USA Today.

Lindsay Gottlieb fik efterfølgende kontakt til flyselskabet, der beklagede episoden.

Annonce:

- Vi beklager, hvis vores interaktion var ubehagelig for familien - det er aldrig vores intention, understreger flyselskabet i en pressemeddelelse ifølge USA Today og uddyber:

- Southwest Airlines’ politik er at kontrollere børn, der er yngre end to år, ved at se fødselsattest eller identifikationspapirer. Enkelte internationale lokationer kræver, at vi kontrollerer yderligere papirer for, at man kan rejse med en mindreårig. Indenrigsrejser kræver ikke, at flyselskaber tjekker efternavnet på et barn og en værge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: