Myndigheder advarer: Svømmer dræbt af haj på ferieø

En 65-årig mand blev ifølge myndigheder på Hawaii dræbt af en haj, da manden var på svømmetur

Haj-angrebet er det første på øen Maui i år. Sidste fatale angreb på den næststørste ø ved Hawaii fandt sted i 2015. Foto: Colourbox
Haj-angrebet er det første på øen Maui i år. Sidste fatale angreb på den næststørste ø ved Hawaii fandt sted i 2015. Foto: Colourbox

Et hajangreb har kostet en 65-årig californisk mand livet, da han lørdag morgen var på svømmetur i vandet ud for Maui på Hawaii. Her blev manden angrebet af en haj og døde efterfølgende. Det oplyser myndighederne på Hawaii ifølge CNN.

Manden stødte på hajen cirka 20 meter fra kysten ved Kaanapali Beach ved 8.30-tiden lørdag morgen, oplyser Dan Dennision, som er talsperson for Hawaiis Department of Land and Natural Resources, til CNN.

Se også: Vil lokke turister til: Nu kan du jagte bøfler med bue og pil

Som følge af hajangrebet har de lokale myndigheder opsat skilte langs stranden, som advarer folk om, at der kan være hajer.

Hud var revet af
Ifølge et øjenvidne, som var til stede, da manden blev reddet i land, var han bevidstløs.

- Da vi kom tættere på, kunne jeg se blod på hans mave, og da jeg kiggede på hans arm, så det ud som om, huden på hans arm var revet af, fortæller øjenvidnet Allisson Keller ifølge Hawaiian News Now.

- Og jeg kiggede nærmede, og hele hans venstre ben fra knæet og ned var bare væk. Der var ikke noget blod eller andet, fortæller vidnet.

Første angreb i år
Offeret er ifølge Hawaii News Now den 65-årige Thomas Smiley. En rapport, offentliggjort af lokale myndigheder, viser, at hans familie har fortalt myndighederne, at manden var taget på svømmetur.

Hajangrebet er det første af sin slags på øen Maui, som er Hawaiis næststørste ø, i år. Samlet set er det det tredje hajangreb i staten Hawaii i 2019. Tidligere på året blev en anden 65-årig turist, også fra Californien, angrebet ud for hovedøen Hawaii, og i februar måtte myndighederne lukke Hanalei Bay, efter en haj angreb en surfer.

Se også: Fisker fanger fem sultne hajer ved populær turistdestination

69 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere