Myndighederne i Paris advarer turister om 'hotelrotter'

Tyvebander går ifølge fransk politi i øjeblikket på rov på en ny måde

Politiet i Frankrig advarer i øjeblikket om udspekulerede tyvebander i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu/AP
Politiet i Frankrig advarer i øjeblikket om udspekulerede tyvebander i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu/AP

De franske myndigheder advarer i øjeblikket turister i Paris om at holde øje med såkaldte 'hotelrotter', som er tyvebander, der går på rov på en ny måde.

Det skriver The Local.

Antallet af turister i den europæiske hovedstad stiger i øjeblikket markant, fordi sommerhøjsæsonen er i fuld gang, men hvor mange turister godt ved, at de skal holde ekstra godt fast i deres ejendele, når de stiger på f.eks. metroen eller toget, så er det ikke alle, der har sine sanser skærpet, når de træder ind i mere fredelige omgivelser på hotellet.

Ikke desto mindre er det netop her, at de såkaldte hotelrotter i øjeblikker raserer ved at snige sig med ind og lade som om, de selv er turister.

Ifølge The Local er tyvebandernes nye fremgangsmåde et stort problem - især på byens luksushoteller.

- Nogle af dem blender ind med grupper af turister og tager så deres bagage, mens andre bestiller et værelse på hotellet under et falsk navn og går så rundt og kigger efter ting, de kan stjæle. Det er professionelle, internationale kriminelle, vi har med at gøre, siger politiinspektør Tony Mariet til Le Parisien og fortsætter:

- De arbejder i hold, og de plyndrer gennem et par måneder i Paris, før de forlader byen og rejser til andre storbyer såsom Rom.

Den hjemløse mand i Paris, som stjal 300.000 euro i kontanter er nu fundet - dog uden pengene. Foto: Colourbox Ferie Hjemløs mand forsvandt med millioner: Nu er han fundet

Videoovervågning skal hjælpe
Ifølge The Local raserer tyvebanderne i det eksklusive område, som bliver kaldt 'Den Gyldne Trekant', der ligger omkring den berømte shoppinggade Champs Élysées.

Ifølge mediet har de oplysninger fra flere ansatte på hoteller i byen, som har stiftet bekendstkab med de såkaldte hotelrotter.

En enkelt ansat ved navn Stephane har f.eks. fortalt, hvordan en enkelt tyvebande formåede at fjerne nogle af de mekaniske låse på hoteldørene uden at blive opdaget.

Politiinspektør Tony Mariet er dog forholdsvis fortrøstningsfuld og fortæller, at de franske myndigheder slår hårdt ned på tyvene ved hjælp af videoovervågning på hotellerne.

Der er ofte kaos i sikkerhedskontrollen i lufthavnen, og det udnytter tyve til at stjæle, fortæller en sikkerhedsvagt. Foto: Thomas Lekfeldt Ferie Ny lusket taktik hitter: Sådan går tyve på rov i lufthavnen

36 kommentarer
Vis kommentarer