Nærige krydstogtgæster skal holde sig væk!

To populære krydstogtdestinationer har fået nok af turister, som går i land uden at bruge penge

Ferieparadiset Bahamas samt den norske by Bergen er trætte af nærige krydstogtgæster, der ikke bruger penge, når skibene ligger vej kaj. Arkivfoto: Alvik Halvard/AP
Ferieparadiset Bahamas samt den norske by Bergen er trætte af nærige krydstogtgæster, der ikke bruger penge, når skibene ligger vej kaj. Arkivfoto: Alvik Halvard/AP
Følg Ferie

To populære destinationer for krydstogtrejsende turister har i den grad fået nok af at blive nasset på.

For mens de rejsende nyder godt af det eksotiske paradis Bahamas i Caribien og Bergens kunstneriske natur i Norge, så får lokalsamfundet ikke meget ud af at blive overrendt af turister, der ikke gider at bruge penge, når de går i land.

Derfor har myndighederne i både Bergen og på Bahamas valgt at stramme reglerne i forsøget på at få de nærige krydstogtgæster til at blive væk.

Det skriver Bergen Havn og Maritime Danmark.

Bergen, der ligger på Norges vestkyst, er blevet en yderst populær destination for krydstogtskibe i de seneste år, og således modtog byen over en halv million krydstogtgæster sidste år.

Problemet er bare, at det ofte regner i byen, hvilket betyder, at mange af krydstogtgæsterne bliver på skibene, når de ligger ved kaj, mens at dem, som bevæger sig ud i byen altså ikke bruger nok penge.

Ifølge Maritime Danmark bruger krydstogtgæsterne i gennemsnit kun omtrent 700 norske kroner, hvilket svarer til lige knap 550 danske kroner, og det - mener byen - bestemt ikke er nok i forhold til den slitage, de mange turister påfører miljøet.

Familier i krydstogt-mareridt: Mænd på dødsdruk med sexede danserinder

Bahamas betaler ikke for krydstogtgæster mere
Bergen strammede allerede reglerne sidste år ved at begrænse antallet af skibe til blot fire om dagen og maksimalt 9000 gæster i alt, men nu vil byrådet reducere antallet yderligere, så højst tre skibe med maksimalt 8000 passagerer i alt må lægge til kaj hver dag.

Enkelte byrådsmedlemmer ønsker endda efter sigende, at blot to skibe med højest 5000 passagerer til sammen skal tillades.

Udmeldningen fra Bergen kommer i kølvandet på ferieparadiset Bahamas', hvor myndighederne for nyligt har offentliggjort, at de ikke længere vil betale krydstogtrederier for at aflægge besøg, da myndighederne ikke mener, at østaten får noget ud af besøgene fra de nærige turister.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har vi betalt penge for at få en masse mennesker, der aldrig har bevæget sig af skibet, på besøg. Så nu har vi fjernet tilskyndelserne og betaler ikke længere krydstogtrederier for at få rejsende hertil, lød det fra turismeminister Dionisio D’Aguilar, da lovændringen blev trådte i kraft i sidste måned, ifølge The Guardian.

Bahamas har ifølge - Cruise Mapper - i gennemsnit brugt 12 millioner dollars (78,5 million danske kroner) om året på at betale krydstogtrederier for at få rejsende til øen.

Bræk og afføring i spandevis: 300 krydstogtpassagerer fra Mallorca ramt af Roskildesyge

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind