New York vil tilbyde vaccine til turister

Vaccinerne skal være gratis, og vil blandt andet blive delt ud på Times Square og Central Park

I slutningen af april kom der nyt fra Det Europæiske Lægemiddelagentur om Johnson & Johnson

New Yorks borgmester Bill de Blasio har et rejsetip til danskere, der planlægger at besøge den amerikanske storby i sommerferien.

Når I har set Frihedsgudinden og spist jer mætte i hotdogs, hvad så med at bede jeres taxachauffør om at svinge forbi Times Square eller Central Park?

Her er der gratis vacciner fra Johnson & Johnson til alle, der måtte ønske det.

Og dur det ikke, så er der også mobile vaccinationscentre ved Empire State Building, Brooklyn Bridge Park og High Line.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Sådan lyder i hvert fald ambitionen fra den demokratiske New York-borgmester, der dog mangler at få idéen godkendt af de andre politikere i staten.

Det skriver NBC.

- Vi tager os af dig
Bill de Blasio understreger, at byen ingen planer har om at holde øje med turisterne, men blot vil give dem mulighed for en vaccine, der kun kræver ét stik.

Dermed følger han i hælene på Alaskas guvernør Mike Dunleavy, der annoncerede i april, at der skal være gratis vacciner til turister i USA’ største stat.

- Dette er en positiv besked til turister. Kom til os, her er sikkert, og vi tager os af dig, siger New York-borgmesteren.

- Vi vil sørge for, at du bliver vaccineret, mens du er her hos os.

New York Times har lavet en oversigt over, hvor langt de amerikanske stater er med vaccineudrulningen. Her kan man se, at staten New York har givet første stik til 49 procent af sine indbyggere, mens 38 procent er færdigvaccineret.