Niårig kæmpede mod systemet: Får ændret tosset lov

En niårig amerikansk dreng var godt træt af, at det var ulovligt at deltage i sneboldkampe i sin hjemby. Derfor tog han sagen i egen hånd

9-årige Dane Best formåede at udnytte sine talegaver til at få fjernet en forældet lov, han ikke brød sig om. Foto: Sara Knuth/AP
9-årige Dane Best formåede at udnytte sine talegaver til at få fjernet en forældet lov, han ikke brød sig om. Foto: Sara Knuth/AP

Man skulle ikke umiddelbart tro, at en uskyldig sneboldkamp kunne gøre, at man fik politiet på nakken, men det har ikke desto mindre været virkeligheden for alle lokale samt turister i den lille by Severance i det nordlige Colorado, USA.

Indtil nu.

En blot niårig knægt har nemlig trods sin beskedne alder formået at have større succes med at overtale politikere til at følge hans rådgivning, end mange mennesker får i hele deres levetid.

Således var den unge Severance-indbygger ved navn Dane Best så træt af byens årti gamle forbud mod sneboldkampe, at han tog sagen i egen hånd.

Det skriver The Tribune.

Derfor måtte han mandag aften lokal tid på talerstolen for at overtale de erfarne byrådsmedlemmer om, at loven skulle genovervejes.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses den stolte 9-årige. Foto: Sara Knuth/AP
Her ses den stolte 9-årige. Foto: Sara Knuth/AP
 

 

Se også: Brev til julemanden går viralt: 'Dit liv er tomt'

Forberedt sig i en måned
I tre minutter fik Dane Best spørgsmål såsom: 'Hvis vi tillader sneboldkampene, har du så snakket med dine skolekammerater om sikkerheden?' og 'Kan vi lave en regel om, at man ikke må kaste snebolde på folk over 60 år?'.

- Jeg synes, det er en forældet lov, og jeg vil gerne have lov til at kunne kaste en snebold uden at komme i problemer, lød det fra den dedikerede amerikanske dreng inden mødet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dane Best havde efter sigende forberedt sin præsentation for byrådet i en måned og brugte tre minutter på at argumentere for sin sag.

- Børnene i Severance vil have muligheden for en sneboldkamp, som alle andre børn har i resten af verden. Denne lov blev indført for flere år siden, og i dag har børn brug for en grund til at lege uden for, lød det blandt andet i hans tale.

Og hans ildhu og forberedelse viste altså at være besværet værd, for forbuddet blev løftet, og Dane Best kunne efterfølgende fejre sin sejr og fortælle den fremmødte presse, at hans fireårige lillebror er målet for hans første snebold.

Se også: 11-årig slap gennem sikkerhedskontrollen uden flybillet

23 kommentarer
Vis kommentarer