Nøgne demonstranter i oprør på fransk nudistø

Tilflytterne til øen Ile du Levant har lavet forbud mod nudisme – nu indtager nøgne demonstranter øens bytorv

Øen, Ile du Levant, har siden 1930'erne været en nudistkoloni. Kolonien blev oprettet af to franske brødre, André og Gaston Durville. (Foto: Flickr/Dorphis Dorphis)
Øen, Ile du Levant, har siden 1930'erne været en nudistkoloni. Kolonien blev oprettet af to franske brødre, André og Gaston Durville. (Foto: Flickr/Dorphis Dorphis)

Nøgne demonstranter har indtaget bytorvet på den franske middelhavsø Ile du Levant. Demonstrationerne er en reaktion på grundejernes forsøg på at forbyde indbyggernes ret til at være nøgne i offentligheden, skriver The Wall Street Journal.

Oprøret, der begyndte allerede sidste sommer, og som forventes at blusse op igen i år, repræsenterer en årelang strid.

På den ene side står øens lokalbefolkning og øens virksomhedsejere, der mener, at nudismen tiltrækker turister.

På den anden side er de mere sippede tilflyttede boligejere, som de lokale kalder 'tekstilerne'. En af 'tekstilerne' er Jean-Yves Gacon, boligejernes repræsentant siden 2013.

Se også: Fly måtte sikkerhedslande: Stanken var for stærk

Det er Jean-Yves Gacon, der har stået i spidsen for øens ændrede nøgenpolitik. Nu bliver alle, der bevæger sig nøgne rundt ude i offentligheden, straffet med bøder.

En presset borgmester
De lokale nudister har forsøgt sig med et ændringsforslag som modsvar til øens forbud. Men Ile du Levants politi hører under samme kreds som fastlandsbyen Hyères, hvor nudismen er mindre udbredt. Derfor mener Hyères' borgmester, at de lokales modstand lader hånt om byens beslutningsevne.

Den pressede borgmester har dog valgt at indgå et kompromis som løsning på stridighederne. Nu kan befolkningen nemlig få lov til at krydse bytorvet nøgne, men de må ikke stoppe op eller stå stille.

Se også: 58.000 toiletter skal lokke flere turister til Kina

69-årige Jean-Albert Vaillant er en af de lokale, som ofte tager ud og handler kun iført læsebriller. Han mener , at kompromisset kun kan fungere som en midlertidig løsning.

– Det er bedre end ingenting, men det kommer ikke til at løse konflikten på længere sigt, siger han til The Wall Street Journal.

Se også: Dødsulykke i Thailand: Mand fik kappet benene af

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere