Norwegian aflyser alle fly mellem København og Stockholm

Kraftigt snevejr i Stockholm påvirker flytrafikken kraftigt

Norwegian aflyser resten af dagens flyvninger mellem Stockholm og København. Arkivfoto: Hans Olav Nyborg/Norwegian
Norwegian aflyser resten af dagens flyvninger mellem Stockholm og København. Arkivfoto: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Et massivt snevejr har lagt sig over Stockholm og påvirker flytrafikken både ind og ud af den svenske hovedstad.

Eksempelvis har flyselskabet Norwegian aflyst størstedelen af dagens resterende flyvninger både til og fra Stockholm - og herunder alle flyvninger mellem København og Stockholm.

- Problemet er, at det har været og stadig er vældig dårligt vejr i Stockholm. Lige nu opererer lufthavnen med en tiendedel af sin kapacitet, hvilket vil sige, at der kun er en tiendedel af den normale aktivitet. Der er meget sne, og det er glat på landingsbanen og ved standpladserne, og det gør det hele meget besværligt, siger Norwegians danske pressechef, Andreas Hjørnholm.

- I udgangspunktet får det ikke konsekvenser for andre flyvninger fra København. Men det er selvfølgelig virkelig ærgerligt for de passagerer, der skulle have været med de her flyvninger. Vi forsøger at holde dem opdateret via sms og hjemmeside samt vores personale i lufthavnen.

- Hvornår regner I med at kunne flyve normalt igen?

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg håber på, at det ser bedre ud i morgen.

Der er mulighed for at gøre et rigtig godt køb på lavprismarkedet for flybilletter lige nu på grund af stor konkurrence blandt selskaberne. Foto: Shutterstock Tips og guides Lavprisselskaber i priskrig: Sådan sparer du på flybilletten

Kraftigt snefald i Stockholm-området giver problemer for flytrafikken. Foto: Ritzau Scanpix
Kraftigt snefald i Stockholm-området giver problemer for flytrafikken. Foto: Ritzau Scanpix
 

SAS flyver
Hos SAS regner de ifølge hjemmesiden fortsat med at flyve aftenens flyvninger mellem de to hovedstæder - dog undtagen flyvningen fra København til Stockholm klokken 20.30

Også flyvningen fra Billund til Stockholm med afgang klokken 20.15 er aflyst.

Pressekontakt Tonja Sund fra SAS kan dog ikke garantere, at der ikke kommer flere aflysninger.

- Der har været kraftig sne dagen igennem, og det forplanter sig i trafikken med kraftige forsinkelser og aflysninger. Anbefalingen er, at vores passagerer holder sig løbende opdateret på vores hjemmeside eller app. Så har man den sidste nye information, siger pressekontakt i SAS, Tonja Sund til Ekstra Bladet.

Hun opfordrer folk, der gerne vil ombookes, til at kontakte SAS' kundeservice snarest muligt. Passagerer med flyvninger til eller fra Stockholm Arlanda i dag eller i morgen kan gratis ombooke deres billetter.

Aflysning på aflysning
En af de Norwegian-kunder som sad fanget i Stockholm på grund af sneen er 38-årige Theis Lund Bieger. Han var taget til den svenske hovedstad sammen med sin toårige datter for at besøge sin søster, som netop havde født en lille pige.

- Vi var på vej ud til lufthavnen, og lige under to timer fra afgang fik vi at vide, at vores fly, der skulle afgå klokken 13.30, var aflyst. Via Norwegians app kan man så ombooke til en anden afgang, så jeg ombookede den til en afgang klokken 15.00, forklarer han.

Da den så blev aflyst en halv time senere gik en efterhånden træt Theis op til skranken hos Norwegian, hvor han fik ombooket til en afgang klokken 17.15, men den blev selvfølgelig også aflyst. Efter seks timers ventetid med sin toårige datter i lufthavnen smed Theis håndklædet i ringen og tog hjem til sin søster for at overnatte.

Privatfoto: Theis Lund Bieger
Privatfoto: Theis Lund Bieger
 

-Pisse irriterende
Han har nu droppet enhver plan om at flyve tilbage til Danmark og har i stedet booket billetter til toget mandag. De aflyste fly koster nu en arbejdsdag for Theis, der er irriteret over den manglede information fra Norwegian, han oplevede dagen igennem. 

- Det var informationen, der manglede, og at det blev meldt klart ud, at vi ikke skulle regne med, at de ville flyve mere. I stedet måtte vi blive ved med at ombooke, imens vi sad med en toårig i seks timer en lufthavn og ventede på noget, der aldrig kom til at ske. Det var mildt sagt pisse irriterende, siger han.

Aflyste fly søndag aften

Norwegian

D83214 fra København til Stockholm klokken 19.00

D83216 fra København til Stockholm klokken 20.10

D83207 fra Stockholm til København klokken 18.55

D83215 fra Stockholm til København klokken 20.40

D83217 fra Stockholm til København klokken 21.50

 

SAS

SK6251 fra København til Stockholm klokken 20.30

WX1498 fra Billund til Stockholm klokken 20.15

 

Ovenstående er opdateret klokken 18.30 og dækker ikke nødvendigvis alle aflysninger.

Hold dig opdateret på flyselskabernes hjemmesider for de seneste ændringer.

23 kommentarer
Vis kommentarer