Norwegian og EasyJet går sammen om ruter

Norwegian og EasyJet starter samarbejde, hvor rejsende kan kombinere EasyJets korte og Norwegians lange ruter

For passagererne betyder det, at de kan flyve til London med EasyJet og videre med Norwegian. Foto: AP
For passagererne betyder det, at de kan flyve til London med EasyJet og videre med Norwegian. Foto: AP

Fremover vil flypassagerer kunne kombinere flyrejser fra lavprisselskaberne Norwegian og britiske EasyJet i en og samme billet, når de skal rejse ud af Europa.

Norwegian og EasyJet indgår et samarbejde, som betyder, at Norwegians langdistanceruter vil være til salg på EasyJets hjemmeside. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

I første omgang gælder det ruter fra lufthavnen London Gatwick. Her har Norwegian 13 langdistanceruter - 11 til USA samt til Singapore og Buenos Aires. For passagererne betyder det, at de kan flyve til London med EasyJet og videre med Norwegian.

- Mange af Norwegians passagerer har videreforbindelser til vores langdistanceruter og et initiativ som 'Worldwide by EasyJet' giver rejsende endnu flere valgmuligheder til konkurrencedygtige priser.

Det siger Norwegians kommercielle direktør, Thomas Ramdahl, i meddelelsen.

EasyJet er Europas næststørste lavprisselskab med over 800 ruter i 31 lande i Europa.

Selskabet giver med en ny bookingplatform passagerer mulighed for at kombinere med langdistanceruter fra andre flyselskaber. I første omgang Norwegian og det canadiske lavprisselskab WestJet.

Ifølge Jacob Pedersen, luftfartsanalytiker fra Sydbank, er det nye samarbejde mellem de to lavprisselskaber Norwegian og Easyjet usædvanligt.

- Men det er gode nyheder for Norwegian, som nu får hjælp til at fylde deres store nye fly med passagerer, siger han.

Norwegian har i alt godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i hele verden.

Selskabet har udvidet markant de senere år. Det blev grundlagt i 1993 med norske indenrigsflyvninger, men begyndte op gennem 00'erne også at flyve rundt i Europa og siden også uden for Europa.

- Der er ingen tvivl om, at satsningen på de lange ruter har været dyr for Norwegian og tilfører noget kompleksitet i selskabets forretning. Så på den baggrund giver det mening, at de nu har nogen til at hjælpe dem med at fylde flyene, siger Jacob Pedersen.

Norwegian tabte 775 millioner danske kroner i det første halvår af 2017.