Norwegian skærer til: Flyver først til Danmark i 2021

Det norske flyselskab vil skære hvert tredje fly fra og kun foretage indenrigsflyvninger i resten af 2020

Norwegian har mandag præsenteret en del af den redningsplan, som skal få det norske lavprisselskab gennem coronakrisen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Norwegian har mandag præsenteret en del af den redningsplan, som skal få det norske lavprisselskab gennem coronakrisen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Som mange andre flyselskaber kæmper Norwegian i øjeblikket for sin overlevelse, og mandag har det norske lavprisselskab præsenteret en del af den redningsplan, som skal få det helskindet gennem krisen.

Redningsplanen kommer bl.a. til at betyde, at danske turister må se langt efter selskabets fly. Norwegian har på nuværende tidspunkt bare syv fly i luften i Norge, og med redningsplanen vil de ikke forlade landet lige foreløbigt.

Norwegian lægger nemlig op til kun at foretage indenrigsflyvninger efter et meget begrænset nødtrafikprogram i hele resten af 2020. Først i marts 2021 vil man lige så langsomt begynde at skalere op igen.

Det skriver Check-in.dk.

Sol eller regn? Corona gør din vejrudsigt mere usikker

Redningsplanen skal ifølge mediet gøre det muligt for Norwegian at leve op til en række regeringskrav. Lykkes selskabet med det, kan det få adgang til 2,7 milliarder norske støttekroner. 

Planen skal dog først godkendes af selskabets aktionærer torsdag.

Udover at holde antallet af flyvninger på et meget lavt niveau frem til 2021, vil selskabet også luge ud i hangarerne. I stedet for at sætte alle de nuværende 168 fly på vingerne om et lille år, bliver der ifølge Check-in.dk blot tale om mellem 110 og 120 fly.

Selv om Norwegian begynder at foretage udenrigsflyvninger igen i 2021, trækker man dog kun varsomt på gashåndtaget. Selskabet regner således først med at have normal drift igen i 2022, skriver mediet.

Danskerne samlede 500 tons skrald på stranden sidste år

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+