Nu er det slut med romerske gladiatorer i Rom

Gadesælgere i Rom risikerer nu en bøde, hvis de klæder sig ud som de historiske slagsbrødre for at lokke turister til at betale for et billede

Det er nu ulovligt at klæde sig ud som gladitor i Rom for at tage billeder med turister. Foto: Virginia Mayo/AP
Det er nu ulovligt at klæde sig ud som gladitor i Rom for at tage billeder med turister. Foto: Virginia Mayo/AP
Følg Ferie

De blodige arena-kampe mellem romerske gladiatorer er i den grad en stor del af Italiens historie, hvor Colosseum i Rom højst sandsynligt er den mest kendte og besøgte seværdighed, som tidligere har været samlingspunkt for de livsfarlige kampe.

Derfor har det i Rom været et stort hit for gadesælgere og lignende at klæde sig ud som gladiatorer og tage penge fra turister, der gerne vil have taget et billede sammen en med look-a-like gladiator til minde om ferien i den italienske hovedstad.

Men det er slut nu.

Byrådet i Rom har nemlig så sent som i sidste uge offentliggjort en ny lov, der fremover gør det ulovligt at klæde sig ud som den historiske kriger, da de gerne vil have mere styr på de mange turister, der opfører sig dårligt i den populære by.

Det skriver Travel and Leisure.

Amerikansk by stemmer ja til alkoholforbud: Vil ikke have flere turister i byen

Turister kan bandlyses
Dem, der bryder reglerne og alligevel klæder sig ud som gladiator for at tjene penge fra turister, vil få en bøde på intet mindre end 400 euro, hvilket svarer til lige knap 3000 danske kroner.

Derudover har byrådet også tilføjet et par ekstra regler i den nye lovgivning, som betyder, at gadesælgere, der sælger indgangsbilletter til seværdigheder, eller som sælger mad uden en licens, vil få en bøde i samme størrelsesorden, som dem, der klæder sig ud som gladiatorer.

- Lovgivningen er målrettet således, at den skal promovere respekt for offentlighedens bedste, hvilket gælder for både lokale indbyggere samt turister, lyder det i en udtalelse fra byrådet, som blev offentliggjort i sidste uge.

Byrådet har desuden også - som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet - gjort det ulovligt at drikke alkohol på gaden fra klokken 22 om aftenen til klokken syv om morgenen, mens det også er ulovligt for supermarkeder at sælge alkohol i tidsperioden.

Barer og diskoteker må ikke servere alkohol efter klokken to om natten.

De mange skærpede regler i den italienske hovedstad i den seneste tid skyldes, at byen er træt af de mange turister, som ikke opfører sig ordentligt.

Derfor har den italienske politistyrke også fået grønt lys til at - udover bødestraffen - bandlyse turister fra området i op til 48 timer, hvis de ikke overholder reglerne. Hvis man bryder reglerne gentagende gange, kan man blive bandlyst i op til 60 dage.

Borgmester i italiensk turistby vil skræmme irriterende turister væk

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind