Nu er Grækenland mere sikkert for turister: Kæmpe netværk af lommetyve anholdt

Græsk politi har efter ti år optrevlet et stort netværk af lommetyve, som specifikt er gået efter turister

Nu falder hammeren endelig for en velorganiseret bande af lommetyve i Grækenland, der efter ti år er blevet anholdt af græsk politi. Foto: All Over
Nu falder hammeren endelig for en velorganiseret bande af lommetyve i Grækenland, der efter ti år er blevet anholdt af græsk politi. Foto: All Over

Nu burde det være en smule mindre risikofyldt at have pengepungen fyldt med euro, når du som turist vandrer gader og stræder tynde i Grækenland.

Græsk politi har nemlig efter knap 10 år optrevlet et yderst velorganiseret netværk af lommetyve, som i op mod et årti har gjort et ophold i landets hovedstad, Athen, usikkert for turister.

Det skriver The Guardian.

Det græske politi anholdt angiveligt 31 af bandens 49 lommetyve i mandags, så det vil sige, at der stadigvæk er 18 mistænkte på fri fod.

Tyveknægtenes primære mål har været turister, ældre og handicappede, som de snød ved at danne skiftehold på fire mand - udklædt som turister -, hvorefter de omringede offeret, som tre af dem så vildledte, alt imens den fjerde gerningsmand sneg sig hen og stjal offerets taske, pung eller mobiltelefon.

Derefter blev tyvekosterne videregivet til et femte medlem af banden, som stak af, inden offeret opdagede noget som helst.

- De var så strukturede og dygtige, at de kunne udføre mindst 15 tyverier om dagen, fortæller lederen af sikkerhedspolitiet i Athen, Christos Papazafeiris, til The Guardian.

Se også: Advarer mod farlig ferie-trend: Kan medføre hjerneskader og dødsfald

Albanske statsborgere står bag
Græsk politi vurderer, at tyverinetværket har stjålet for op mod 3.500 euro - cirka 26.000 danske kroner - om dagen de seneste10 år.

For at undslippe lovens lange arm har lommetyvene angiveligt brugt falske identiteter til at at købe mobiltelefoner, som de blandt andet brugte til at tippe hinanden, når de spottede en politibetjent på de steder, de hovedsageligt udførte deres tyverier, hvilket var på metrolinjen mellem hovedstadens centrum og lufthavnen samt på toglinjen mellem hovedstaden og havnebyen Piraeus.

Havnebyen er populær blandt turister, fordi der derfra går færger til de fleste af de mange populære græske ferieøer.

Udover den 49 mand store gruppe af lommetyve, har banden også benyttet sig af hjælpere udefra til at holde udkig for 20-30 euro om dagen.

Størstedelen af de anholdte er albanske statsborgere, og de fleste af tyvekosterne er enten solgt videre eller smuglet til Albanien, forklarer efterforskerne.

Ifølge The Guardian sigtes banden 'kun' for 764 rapporterede tyverier, selvom politiet vurderer, at de har begået omkring 4.000 tyverier i løbet af de seneste 10 år.

Se også: Ingen turister i miles omkreds: Her er de mindst besøgte lande

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen