Nu har de fået nok: Thailand lukker populær turistø

Turisterne ødelægger øen, mener de thailandske myndigheder, og derfor har de nu besluttet at lukke for turismen på stedet

Myndighederne vurderer, at der er plads til 70 personer på strandene på Koh Tachai, men ofte er der flere hundrede mennesker om dagen. Her ses et andet populært sted i Thailand, Angthong Marine Park nær Koh Samui. (Foto: Colourbox)
Myndighederne vurderer, at der er plads til 70 personer på strandene på Koh Tachai, men ofte er der flere hundrede mennesker om dagen. Her ses et andet populært sted i Thailand, Angthong Marine Park nær Koh Samui. (Foto: Colourbox)

Smukke, hvide sandstrande, klart blåt vand og vilde koralrev er kendetegnende for den populære thailandske turistø Koh Tachai.

Turister har længe valfartet hertil, men snart vil det være fortid, da myndighederne har valgt at lukke øen på ubestemt tid for udefrakommende. Det skriver New York Times.

Det er The Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation i Thailand, som mener, at Koh Tachai er ved at blive ødelagt af de mange turister.

- Vi skal løse de konsekvenser, det har for miljø- og naturressourcerne forårsaget af turismen, oplyser departementet i en erklæring på deres hjemmeside.

Overbefolkede strande
Søndag fik de sidste turister lov til at besøge øen, fordi den som vanligt lukkede ned inden monsun-sæsonen. Normalt plejer man dog at åbne igen for udefrakommende til oktober, men det bliver der ikke noget af denne gang. Nu skal øen, der har være overbefolket, nemlig have ro.

- Øens tilstand er forværret, og det er nødvendigt at lukke den ned for at lade øen, både land og marine, hele, uden at blive forstyrret af turisternes aktiviteter. Ellers kan det forårsage stor skade, siger departementschef Thanya Netithammakun til den thailandske avis Prachachat Turakij.

De hvide, lange sandstrande har ifølge myndighederne ikke plads til mere end 70 mennesker ad gangen, men fyldes i turistsæsonen af flere hundrede besøgende. De bliver bragt til øen af thailændere, der tjener penge på at fragte folk dertil i både.

Overraskende beslutning
Koh Tachai er beliggende i Andamanhavet i den Bengalske Bugt på vestsiden af Thailand. Mange danskere kender især den nærliggende ø Phuket.

Der er ikke nogen faste beboere på Koh Tachai, som er en del af Mu Koh Similan National Park, hvilket gør det til en enestående oplevelse for turister, der er yderst villige til at kaste penge efter at besøge stedet.

For at imødekomme de mange turisters behov har lokale thailændere desuden åbnet madboder på stranden. Derfor overrasker de thailandske myndigheders beslutning om at lukke øen også, da den især har en økonomisk betydning for landet.

Flere eksperter i miljø bifalder beslutningen, som er den første af sin slags i Thailand.

89 kommentarer
Vis kommentarer