Nu kan din ferie til Barcelona blive meget dyrere

De lokale spaniere i Barcelona vil af med 'turismeproblemet', og det kommer til at påvirke prisen på din rejse

Din ferie til Barcelona risikerer at blive meget dyrere med den nye turistskat. (Foto: Flickr/Lutor44)
Din ferie til Barcelona risikerer at blive meget dyrere med den nye turistskat. (Foto: Flickr/Lutor44)

Europæiske storbyer er seriøse turistmagneter, og det er de lokale indbyggere i den spanske storby Barcelona godt og grundigt trætte af.

Folkene her mener nemlig, at byens mange turister efterhånden er et større problem end fattigdom, viser en opinionsundersøgelse, som Barcelonas rådhus foretog sidste år. Det skriver Daily Mail.

Derfor forsøger Barcelonas borgmester, Ada Colau, nu at formilde stemningen blandt de irriterede lokale ved at indføre en ny turistskat.

Byens overnattende turister har allerede siden 2012 skulle betale skat for at overnatte i byen, og derfor har mange tilbragt nætterne i nærliggende områder. 

Men hvis borgmesteren kommer igennem med sit forslag, så vil udlændinge ikke længere kunne snige sig udenom.

Nu risikerer skatten nemlig også at blive indført for turister på dagsbesøg.

Ingen går fri
Biler fra udlandet kommer måske til at opleve vejtold og øgede parkeringsafgifter. Og det kan også komme til at ramme turister på krydstogter.

Borgmesteren mener nemlig, at byrådet kan tjene millioner af euro alene på krydstogtturismen og andre organiserede ture.

Og det er penge, som byen har brug for, hvis den skal have råd til alle de besøgende, mener byrådsmedlem Gala Pin.

– Turister er dyre for byen, ikke kun i forhold til infrastrukturen, rengøringen og sikkerheden, men også fordi den flydende befolkning i form af turister presser huslejen op i pris, som indirekte fører til udflytning af de lokale, fortæller byrådsmedlemmet.

Det kan derfor meget vel blive dyrere at besøge den populære, spanske by fremover.

Du kan dog forsøge at rejse helt gratis ved at deltage i denne konkurrence.

Har du planlagt, eller overvejer du, en tur til smukke Malta til sommer? I så fald bliver turen desværre en lille smule dyrere, da en turistskat efter alt at dømme er på vej til den lille republik. (Foto: Berit Wakin/Flickr) Ferie Populær ferieø vil indføre turistskat  

11 kommentarer
Vis kommentarer