Nu kan du finde lykken på museet

Danskerne er blandt verdens lykkeligste folk. Nu skal vores lykke udstilles, og bl.a. en astmainhalator skal gøre os klogere på, hvad lykke er

Lykkemuseet vil blandt andet udstille en række donerede genstande, som har repræsenteret lykke for deres tidligere ejer. Arkivfoto: Jens Dresling
Lykkemuseet vil blandt andet udstille en række donerede genstande, som har repræsenteret lykke for deres tidligere ejer. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg Ferie

Danmark er flere gange blev kåret som verdensmester i lykke, og nu er den danske lykke også kommet på museum.

Tirsdag åbner nemlig et nyt lykkemuseum, The Happiness Museum, i København. Her kan gæster bl.a. se en astmainhalator og andre genstande, der skal gøre lykke til noget, man kan tage at føle på.

Genstandene er doneret af folk fra hele verden, og repræsenterer deres mest lykkelige stunder.

Der er f.eks. en astmainhalator udstillet, som en fransk kvinde har doneret. Det lykkebringende ved den er, at kvindens datter ikke længere havde brug for inhalatoren, efter de flyttede til Danmark, hvor luften er mindre forurenet.

Det skriver tv2.dk.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

'Et magisk sted med hundehvalpe'
Bag museet står tænketanken Institut for Lykkeforskning, som er drevet af lykkeforsker og forfatter til den internationale bestseller-bog 'The Little Book of Hygge', Meik Wiking.

Han er også direktør for det nye museum og fortæller til tv2.dk, at de på instituttet gennem årene har fået mange henvendelser fra folk, der gerne ville besøge instituttet.

- De tror nok, det er sådan et magisk sted med hundehvalpe. I virkeligheden sidder vi jo bare foran vores computerskærme, siger han til mediet.

- Så tænkte vi: Lad os da lave et sted, hvor vi kan bringe lykken til live og formidle den forskning og de resultater, der er.

Passagerantal fordoblet

Hvor sidder lykken?
Danmark har siden 2012 vundet VM i lykke tre gange, men de seneste tre år har vi måttet se os slået af pinden af Finland, som har indtaget podiet som verdens lykkeligste land i FN's årlige lykkerapport.

På museets hjemmeside kan man læse sig til, at også Paraguay er et af verdens lykkeligste lande, og hvordan man i Bhutan har målt landets bruttonationallykke siden 1970'erne – men hvad gør nogle folkefærd lykkeligere end andre, og hvordan kan man bruge lykke til at skabe udvikling i et land?

Det er blot nogle af de spørgsmål, de forsøger de at forklare på museet, hvor man som gæst også kan dykke ned i lykkens historie samt besøge lykkelaboratoriet og lære mere om, hvor i hjernen lykken sidder – og hvordan den ændrer sig med alderen.

Hagl prygler fly: - Jeg troede, det var Dødsstjernen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde