Nu kan du snart holde ferie på månen

ESA-bossen Johann-Dietrich Wörner regner med, at man snart vil kunne etablere en landsby på månen, så turister kan komme på besøg

ESA-bossen Johann-Dietrich Wörner, hvordan månelandsbyen kunne se ud (Video: AP)

Det ligner noget fra en science fiction-film, men står det til den nye boss for Den Europæiske Rumorganisation (ESA), så er der ikke lang tid til, at man kan etablere en landsby på månen.

ESA's Johann-Dietrich Wörner vil have en permanent base på månen og tror endvidere på, at mennesker vil komme til at bo og arbejde deroppe.

- I 'Månelandsbyen' vil vi gerne have alle rumfartsnationer repræsenteret, fortæller Wörner, der har stået i spidsen for organisationen siden juli 2015.

- Vi skal kigge på, om vi kun skal lave forskning, eller om vi også kan kaste os ud i minearbejde eller sågar turisme, fortæller han ifølge Associated Press.

SE HVORDAN RUMTURISMEN KUNNE FOREGÅ I KLIPPET ØVERST

Se også: Minister er klar til at lovgive om det ydre rum

Det er næsten 50 år siden, at Neil Armstrong første gang gik på månen for første gang, og Wörner ser en månelandsby som det næste naturlige skridt i udviklingen efter en lang periode med godt samarbejde mellem rumfartsnationerne. 

Den britiske forretningsmand Richard Branson. (Foto: AP) 112 - 1. nov. 2014 - kl. 19:23 Virgin-milliardær: Drømmen om rum-turisme fortsætter

En del af planen i forbindelse med etableringen af en sådan base går ud på at bruge månens egne ressourcer og 3D-printning til at konstruere de forskellige bygninger.

Lige nu indgår USA, Rusland, Kina og Japan i ESA's fremtidsplaner, men de vil gerne invitere flere ombord.

Se også: Vildt undervandshotel planlagt på dansker-destination

77 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere