Nu styrtdykker flypriserne

Pristjek viser fortsat faldende flypriser – flere strækninger er nede på et rekordlavt niveau

Billetpriserne er faldet markant på populære rejsemål, viser pristjek fra travelmarket.dk. (Foto: Flickr/Dave Heuts)
Billetpriserne er faldet markant på populære rejsemål, viser pristjek fra travelmarket.dk. (Foto: Flickr/Dave Heuts)

To pristjek, som Dansk Flyprisindex fra rejsesøgemaskinen travelmarket.dk har foretaget, viser, at priserne på flybilletter falder, og at flere strækninger allerede nu er nede på et rekordlavt niveau.

De to pristjek er foretaget for flyrejser til 20 af de mest populære rejsemål blandt danskere og har afrejse i uge 36 og 48.

Se også: Sådan får du overvægt med i flyveren billigt

I Europa dækker pristjekket flyvninger til Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

Oversøisk dækker pristjekket flyvninger til Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Se også: Drop hotellet og byt bolig i stedet

For pristjekket med afrejse i uge 36 ligger hele 30 procent af priserne på det laveste niveau nogensinde set for rejser med afrejse i uge 36. Det er blandt andet muligt at flyve fra Hamborg til Beijing fra 2959 kr. og fra København til Johannesburg fra 4189 kr.

Se også: Bo på verdens mest hjemsøgte hoteller – hvis du tør

Pristjekket i uge 48 viser endnu større fald i priserne på flybilletter. I indekset er gennemsnitspriserne for flybilletter til de europæiske destinationer for eksempel faldet med 22 procent fra 2014 til 2015. Det er i særdeleshed Ryanairs nye ruter fra København, der er med til at presse priserne ned.

Pristjekket viser også rekordlave priser for flyrejser til USA i november - man kan bl.a. flyve fra København til New York t/r for bare 2242 kr. og til Los Angeles for 2467 kr.

– Allerede nu kan det konstateres, at flybilletterne i 2. halvår af 2015 bliver de billigste, vi har set i tre år. Selskaberne konkurrerer hårdere i et marked, der er præget af et stort udbud, og derfor konkurrerer flyselskaberne i endnu højere grad om prisen, siger Ole Stouby direktør hos travelmarket.dk.

 

19 kommentarer
Vis kommentarer