Annonce:
Annonce:

Nu vil New Zealand også flå turister

Landet vil indføre turistskat, der betyder, at man skal betale ekstra, hvis man vil ind i landet

Cookøerne, der er et selvstyrende territorium under New Zealand, er et af de populære tropeparadiser, som lokker turister til landet i Stillehavet. Foto: Peter Adams/ZEFA
Cookøerne, der er et selvstyrende territorium under New Zealand, er et af de populære tropeparadiser, som lokker turister til landet i Stillehavet. Foto: Peter Adams/ZEFA
Annonce:
Følg Ferie

Der har længe været snakket om det - og ikke mindst advaret imod det, som du kan læse mere om her -, men ikke desto mindre, ser det ud til, at New Zealand er ved at komme i mål med sine planer om at indføre turistskat.

Det skriver The Independent.

Ifølge det britiske medie forlyder det nemlig, at den newzealandske regering er yderst tæt på at færdiggøre loven omkring den nye turistskat, som efter sigende vil betyde, at det vil koste alle turister 35 newzealandske dollar - lige over 150 danske kroner - pr. person at komme ind i landet i Stillehavet.

Indtil videre er der ikke sat en officiel dato for, hvornår turistskatten bliver indført, men det skulle ifølge The Independents oplysninger ske i slutningen af næste år.

Hvis man allerede har bestilt sin ferie, inden turistskatten træder i kraft, slipper man dog for at betale, selvom ens rejse først finder sted efter indførelsen.

Annonce:

Fulde og skæve turister i massevis: Så er festen slut i europæisk hovedstad!

Disse turister er undtaget
Dermed går New Zealand altså i fodsporene af flere andre turistkære lande og feriebyer såsom Mallorca, Barcelona, Venedig samt Grækenland, der alle har indført turistskat i de seneste år.

Der har dog været en del polemik omkring New Zealands planer, da blandt andre The International Air Transport Association (IATA), har vurderet, at landet på den sydlige halvkugle vil miste knap en halv milliard i tabte turistindtægter, hvis skatten træder i kraft, fordi folk vil blive væk.

Det forventes, at alle udlændinge skal betale turistskatten, hvis de skal være i New Zealand i mindre end 12 måneder. Børn under to år vil angiveligt være fritaget for at betale skatten, og det samme vil 'nabo'-turister fra Australien samt turister fra østaterne omkring New Zealand - deriblandt Fiji, Tonga og Samoa.

Annonce:

Derudover vil alle, der rejser til landet med et diplomatisk-, humanitært- eller et forretnings-visum, blive undtaget.

Turistskattens bagside: Populær feriedestination vil miste en halv milliard

Turister skal betale deres del
Indkomsten fra turistskatten skal ifølge den newzealandske regerings hjemmeside blandt andet bidrage til at forbedre New Zealands infrastruktur samt sikre beskyttelsen af miljøet i landet. Derudover skal den blandt andet sikre vedligeholdelsen af parkeringshuse, offentlige toiletter samt fortove.

- Vi mener ikke, at den økonomiske byrde kun skal bæres af de newzealandske borgere. Vi mener, at besøgende i landet også skal betale deres del, siger minister Kelvin Davis, som er ansvarlig for turismen i landet, ifølge The Independent.

I perioden mellem april 2017 til april 2018 besøgte mere end 3,7 millioner internationale rejsende New Zealand, og regeringen vurderer selv, at de vil tjene op mod 80 millioner newzealandske pund om året på skatten, hvilket svarer til knap 350 millioner danske kroner.

Ifølge The Independent vil New Zealands endelig afgørelse omkring turistskatten blive offentliggjort den 15. juli.

Turister i oprør over ny turistskat på Mallorca: Nægter at betale

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: