Nuttet selfie-dyr – bliver det sødere?

Quokkaen er ikke bange for mennesker, og derfor er det forholdsvist nemt at tage et selfie med dyret – hvis du altså er i Australien

Quokkaen er ny favorit selfie-makker (Foto:  Sam West/Flickr)
Quokkaen er ny favorit selfie-makker (Foto: Sam West/Flickr)

Det lille dyr, Quokkaen, er imodståelig nuttet og nem at komme tæt på, fordi den ikke er bange for mennesker. Det har gjort den til en favorit selfie-makker i Australien.

Quokkaen er på størrelse med en huskat, i familie med kænguruen og er tidligere blevet beskrevet som en stor rotte. Sidstnævnte er årsagen til, at navnet for øen i det vestlige Australien, hvor det lille dyr primært holder til, minder om ordet 'rotterede' eller på engelsk 'rats nest', øen hedder nemlig Rottnest Island.

Se også: Øen med flere katte end mennesker!

Er du på vej mod de australske himmelstrøg og tænker, at du helt sikkert skal have dig et selfie med dyret, som altid ser glad ud, skal du være opmærksom på, at den hittende selfie-makker er på listen over truede dyrearter. Det betyder, at du ikke må løfte den, flytte den eller på anden måde røre den. Men netop fordi det lille dyr ikke er bange for mennesker, betyder berøringsforbuddet ikke, at du ikke kan få selfiet i kassen. Man kan nemlig komme ganske tæt på – og medbringer du en af de populære selfie-sticks, kan succes næsten ikke undgås.

(Foto: jyoung008/Instagram)
(Foto: jyoung008/Instagram)

Men selvom Quokkaen så godt som altid ser glad ud, så pas dog alligevel på. Quokkaen er kendt for at bide eller kradse med sine skarpe kløer, hvis den føler sig truet. Og hvert år bliver dusinvis af turister, som er kommet lidt for tæt på Quokkaen, behandlet på skadestuen på Rottnest Island.

Bored Panda kan du se en samlet billedserie med Quokka-selfier, og søger du på #Quokka på Instagram, vrimler det også med dem.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere