Ny lov: Her skal du tage dna-test før ferien

Hvis du planlægger en tur til Kuwait skal du snart have mere end bare passet med – landet kræver nu dna-tests fra alle turister

Det bliver snart meget omfattende at planlægge en tur til Kuwait. En ny lov kræver nemlig, at alle turister skal fremsende en dna-test, før de kan få lov til at besøge landet. (Foto: Flickr/Wellcome Images)
Det bliver snart meget omfattende at planlægge en tur til Kuwait. En ny lov kræver nemlig, at alle turister skal fremsende en dna-test, før de kan få lov til at besøge landet. (Foto: Flickr/Wellcome Images)

Nu bliver sikkerheden i Kuwait skærpet, og det går ud over turisterne.

Landet begynder nemlig at kræve en dna-test fra alle turister, der ønsker at besøge landet, skriver New York Post.

Den nye lov bliver indført senere i år, og den betyder, at både indbyggerne, folk med tidsbegrænset opholdstilladelse og turister skal aflevere en dna-test til en 2,6 mia. kroner dyr sikkerhedsdatabase.

Mindre end en uge efter Princes død bliver hans dødsbo omdannet til et museum. (Foto: Jamel Johnson/MediaPunch/Insight) Ferie Nu kan du besøge Princes dødsbo

Og mens myndighederne i Kuwait indsamler indbyggernes spyt- og blodprøver, skal turisterne selv fremsende deres dna-test, før de kan besøge landet.

Og det kan have alvorlige konsekvenser, hvis du glemmer at fremsende det før rejsen. Det kan nemlig give op til et års fængsel og en bøde på over 200.000 kroner. En forfalsket dna-test kan endda give helt op til syv år i fængselscellen.

Frygter for national sikkerhed
Den nye lov blev vedtaget i Kuwaits nationalforsamling i juli sidste år som reaktion på en selvmordsbombe, der dræbte 27 personer en måned tidligere.

Europa er fyldt med fede festivaler - uanset hvilken genre, du er til. (Foto: paniko.cl/Flickr) Ferie Techno eller headbanging: Her er Europas musikfestivaler

ISIS-selvmordsbomberen fik landets politikere til at frygte for den nationale sikkerhed, og nationalforsamlingen var derfor hurtig til at vedtage den nye lov, fortæller det selvstændige parlamentsmedlem Jamal al-Omar.

– Vi er forberedte på at vedtage alt, der er nødvendigt for at øge landets sikkerhed, fortæller han til  Agence France-Presse.

Kuwaits afdeling for bevismateriale insisterer på, at databasen ikke får indflydelse på den personlige frihed.

Ferie Terrorfrygt? Her er 10 af de sikreste steder at rejse

20 kommentarer
Vis kommentarer