Ny lufthavn kostede 2,5 mia. kr: Der er bare ét problem

Den nybyggede lufthavn har kostet 2,5 milliarder kroner, men den kan ikke bruges til passagerflyvning

Lufthavnen på afsidesliggende St. Helena står nu færdig, men den kan ikke bruges til noget. Foto: David Stanley/Flickr
Lufthavnen på afsidesliggende St. Helena står nu færdig, men den kan ikke bruges til noget. Foto: David Stanley/Flickr

En nybygget lufthavn på den britiske øgruppe St. Helena midt ude i Atlanterhavet har kostet de britiske skatteydere 285 millioner pund (2,5 milliarder kroner). Problemet er bare, at lufthavnen er totalt ubrugelig til passagerflyvning. Det skriver Takeoff.dk.

Lufthavnens ubrugelighed skyldes pludselige og meget voldsomme kastevinde. Og det er endda ikke et nyopdaget fænomen. Næ, det har skam været kendt i i hvert fald 180 år.

En fuldkommen fiasko
Ifølge britiske parlamentsmedlemmer blev problemet med kastevinde beskrevet allerede 1836 af ingen ringere end Charles Darwin, og det gør det til en fuldkommen fiasko, at de ansvarlige britiske myndigheder ikke har forudset og taget hånd om problemerne.

- Resultatet er en katastrofe. En kommerciel lufthavn, der ikke kan opfylde sit formål, ingen måde at få investeringen tilbage og ingen klarhed over, hvem der er ansvarlig for hele dette roderi, siger parlamentsmedlem Meg Hillier til Financial Times.

En dårlig forretning
De planlagte flyvninger til øgruppen er suspenderet, mens man undersøger, om det er muligt at gennemføre ændringer, der gør det muligt at operere et begrænset antal flyvninger til de isolerede øer.

Samtidig bliver der sået tvivl om berettigelsen af flytrafik til St. Helena, som angiveligt skulle sikre øget turisme til øgruppen.

Britiske parlamentsmedlemmer mener, at mulighederne for en rentabel forretning er marginale.

Det gør det ikke mindre speget, at en konsulentanalyse af turistinteressen for at besøge øgruppen var ganske negativ. Det skyldtes angiveligt de barske vejrforhold og den stærke turbulens på øerne.

Se også: Lufthavn ansætter gris: Skal kurere flyskræk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen