Annonce:
Annonce:

Ny lusket taktik hitter: Sådan går tyve på rov i lufthavnen

Kriminelle har fundet en ny metode til at stjæle, hvor de udnytter, at rejsende er distraheret, når de går gennem sikkerhedstjekket i lufthavnen

Der er ofte kaos i sikkerhedskontrollen i lufthavnen, og det udnytter tyve til at stjæle, fortæller en sikkerhedsvagt. Foto: Thomas Lekfeldt
Der er ofte kaos i sikkerhedskontrollen i lufthavnen, og det udnytter tyve til at stjæle, fortæller en sikkerhedsvagt. Foto: Thomas Lekfeldt
Annonce:
Følg Ferie

Har du oplevet at få stjålet dine ting i sikkerhedskontrollen i lufthavnen? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS eller MMS på 1224 (koster alm. takst)

Med flere og flere lavprisflyselskaber på markedet, er det i langt højere grad blevet muligt at rejse billigt med fly, men det betyder samtidig, at man skal passe ekstra godt på, når mange danskere de næste måneder pakker kufferterne og rejser sydpå på sommerferie.

Ifølge det britiske medie The Sun har kriminelle nemlig fundet en ny måde at opretholde deres virke på ved at bestille billige flybilletter, og derefter målrettet gå efter at snuppe rejsendes ejendele, når de skal lægge deres værdier og håndbagage op på båndet i sikkerhedskontrollen.

Det fortæller en unavngiven lufthavnsmedarbejder, der har arbejdet i security en af Londons største lufthavne i mere end et årti.

Annonce:

Ifølge ham bliver ejendele fra bakken i sikkerhedskontrollen stjålet på daglig basis, mens uvidende rejsende fokuserer på at gå igennem metaldetektoren, uden den bipper.

Nu igen: Berygtet kvinde sniger sig om bord på fly

Går efter familier med børn
Den lufthavnsansatte fortæller til The Sun, at han har oplevet tyve stjæle alt fra bærbare computere til en enkes taske, som indeholdt asken af hendes afdøde mand.

- For det meste er det midaldrende mænd, der arbejder sammen i grupper, som står bag, fortæller han til det britiske medie og fortsætter:

- De går på rov efter passagerer tidligt om morgenen, hvor folk er trætte, eller i myldretiden, hvor folk er stresset, og de går målrettet efter familier, der er distraheret af deres børn.

Annonce:

Ifølge den lufthavnsansatte bliver de kriminelles handlinger ofte ikke anmeldt, fordi mange rejsende har så travlt med at nå deres fly, at de opgiver. Ifølge ham er det et stort problem, at de ansatte i højere grad har fået alt for travlt, og at de rejsendes ejendele derfor ofte kommer ud af scanneren, inden de selv er nået igennem metaldetektoren:

- For otte år siden, blev rejsende tjekket af en enkelt medarbejder, men nu skal den medarbejder tjekke fire passagerer på én gang. Det betyder, at bakken ofte er hurtigere end personen, og at passageren derfor bliver fanget, og at der ingen er til at holde øje med tyvene.

Bange for dårlig karma: Turist sender stjålne tempel-sten tilbage til Thailand

Studerende mistede sit speciale
Det britiske medie The Guardian har tidligere beskrevet en studerende ved navn Fernanda Ardiles, som sidste måned mistede sin bærbare computer indeholdende vigtige dokumenter fra hendes speciale, da hun skulle gennem sikkerhedstjekket i London City Airport.

Hun blev netop fanget i et langsomt sikkerhedstjek, hvilket betød, at hendes taske nåede ud af scanneren, inden hun selv kom igennem.

Annonce:

Fernanda Ardiles meldte efterfølgende tyveriet til personalet, som fortalte hende, at hun ville blive kontaktet, når de havde fået set videoovervågningen igennem, og derfor måtte den ærgerlige studerende vende tilbage til studiet i Holland uden sin computer med sin opgave på.

- Efter tre dage med e-mails fik jeg endelig fat på chefen for terminalen, som sagde, at der ikke var noget, han kunne gøre, andet end at videregive sagen til yderligere efterforskning, fortalte hun i dagene efter tyveriet.

Pas på tyven: Her stjæler de mest

Det siger Københavns Lufthavn
Selvom du - ifølge den britiske medarbejder - skal være ekstra påpasselig med dine ting, når du skal gennem sikkerhedskontrollen i udlandet, kan du godt tage den med ro, når du rejser afsted på ferie.

I hvert fald hvis du flyver fra Københavns Lufthavn, hvor det er mere end et år siden, at der skete et tyveri fra en af lufthavnens sikkerhedskontroller:

- Det er ikke et stort problem hos os, siger lufthavnens pressechef, Kasper Hyllested, til Ekstra Bladet og fortsætter:

Annonce:

- Overordnet set ville det nok også være et af de absolut dummeste steder, man kunne begynde på den slags aktiviteter, eftersom området er intenst videoovervåget, og det er faguddannet sikkerhedspersonale, der står overalt, og som sikrer, at alt foregår som det skal.

- Hvad skal man gøre, hvis ens ejendele kommer ud af scanneren, inden man selv er kommet gennem tjekket?

- Det sørger vi for ved, at der står personale og holder øje med det hele. De holder øje med, at de ting, der kommer igennem, kun bliver rørt af dem, der ejer det, siger Kasper Hyllested og fortsætter:

- Skulle der være nogle, der alligevel var langfingrede, ville folk meget hurtigt opdage det, når de samler deres ting sammen - det er i hvert fald vores erfaring -, og så ville de tage fat i os med det samme, og så har vi som sagt intens videovervågning af hele sikkerhedskontrollen, så vi ville finde dem hurtigt og få politiet til at hente dem.

Pas ekstra godt på dine ting, når du tjekker ind
- Hvad skal man rent praktisk gøre, hvis man får stjålet noget i sikkerhedskontrollen?

Annonce:

- Hive fat i en medarbejder, som derefter med det samme vil kontakte vores operationscenter, der vil finde ud af, hvad der er sket. Men det er som sagt heldigvis ikke et særligt stort problem hos os, siger Kasper Hyllested og påpeger, at der desværre i højere grad forekommer tyverier i afgangs/check-in-områderne:

- Eftersom man slet ikke kan komme ind i sikkerhedskontrollen uden at have og scanne en gyldig flybillet (boardingpass), så er det ikke et stort problem i sikkerhedskontrollen, men der forekommer desværre tyverier i afgangs/check-in-områderne, så derfor skal man være ekstra opmærksom, når man f.eks. står i kø til check-in-skranken eller automaterne.

- Hen over sommeren kører vi derfor også med ekstra patruljering i de store rejsemåneder, ligesom politiet er ekstra opmærksomme, afslutter pressechefen.

Hjemløs mand forsvandt med millioner: Nu er han fundet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: