Ny måling: Danmark er mindre fredelig

Danmark er røget fra en andenplads ned som nummer fem på listen over de fredeligste lande i verden

Det er blevet en lille smule mindre fredeligt for turister at besøge Danmark. Foto: /ritzau/Michael Mottlau
Det er blevet en lille smule mindre fredeligt for turister at besøge Danmark. Foto: /ritzau/Michael Mottlau

Selvom vi ikke længere kan blære os med at være det næstmest fredelige land i verden, ligger vi stadig i toppen over de lande, der er mest fredelige at leve i.

Det viser en rapport fra Global Peace Index, der er baseret på statistikker over 163 lande, som er målt på 23 forskellige parametre såsom mordstatistikker, overholdelse af menneskerettigheder og politisk stabilitet.

Island ligger - ligesom sidste år - nummer ét på listen efterfulgt af New Zealand, Portugal, Østrig og altså Danmark på femtepladsen.

Vores svenske naboer er røget fra deres 14. plads sidste år og ned på en 18. plads på listen, hvor USA ligger helt nede på en 114. plads, hvilket er et drastisk tilbagefald, hvis man sammenligner med sidste år, hvor de fik en 94. plads.

Dansk bydel på liste over verdens hotteste nabolag

Her skal du ikke rejse hen
Europa er generelt set den mest fredelige del af verden ifølge rapporten, hvor otte af de mest fredelige lande er europæiske.

Selvom hele 23 ud af de europæiske lande har øget fredsommeligheden i landet siden sidste år, har hændelser i specifikke lande dog betydet, at Europas gennemsnitlige score ikke er synderligt forbedret i forhold til sidste år.

- Dette skyldes den tydelige forringelse i Tyrkiet, påvirkningen af terrorangrebene i Bruxelles, Nice og Paris samt de forværrede forhold mellem Rusland og dets nordiske nabaoer, står der i rapporten.

Hvis du skal ud at rejse, skal du måske tage et ekstra blik herunder, for Global Peace Index har også samlet de lande, der er de mindst fredelige lande, og som du nok derfor med fordel bør skippe som feriedestination.

Ifølge rapporten er Yemen, Sydsudan, Irak, Afghanistan og Syrien de absolut mindst fredelige lande i verden.

Du kan læse hele Global Peace Index-rapporten her.

Trodser terror: Her rejser turisterne til