Annonce:
Annonce:

Ny politirapport i United Airlines-skandalen: 'Passageren var voldelig og aggressiv'

Ifølge politirapporten, der blev offentliggjort mandag, var det David Dao selv, der startede med at være voldelig mod sikkerhedspersonalet

David Dao bliver her flået af United Airlines-flyet.
Annonce:
Følg Ferie

Videoerne af lægen David Dao, der brutalt bliver flået ud af et United Airlines' fly fra Chicago til Louisville, har kørt verden rundt de seneste uger.

Videoerne viser tydeligt, den 69-årige læge bliver hevet ned fra sit sæde, som han var bedt om at afgive, fordi flyet var overbooket, og man kan se ham slå hovedet mod de andre sæder, hvilket blandt andet resulterede i en brækket næse.

Mandag blev en politirapport om hele affæren offentliggjort, og her står der ifølge LA Times, at det var David Dao, der selv påbegyndte volden ved at være 'aggressiv' og 'slå ud med armene' mod sikkerhedspersonalet, mens han nægtede at opgive sit sæde.

Dermed kan man sige, at rapporten direkte modsiger de videoer, der er gået viralt, og som sidenhen har sendt en sand shitstorm over hovedet på flyselskabet, der efterfølgende har været ude at undskylde episoden.

Annonce:

Læge brutalt flået ud af fly: Nu ændrer flyselskabet reglerne

Afslører navnene på sikkerhedspersonalet
Ifølge La Times bliver navnene på de fire involverede fra sikkerhedspersonalet også afsløret i rapporten. De er angiveligt alle fire sendt på administrativ orlov af Chicago Department of Aviation.

De fire involverede hedder ifølge rapporten James Long, Mauricio Rodriguez Jr., Steven Smith og John Moore. To af dem har angiveligt tidligere fået rap over fingrene for ikke at overholde reglerne på arbejdspladsen.

LA Times skriver, at James Long i marts blev suspenderet i fem dage, fordi han ignorerede en overordnets ordre om at holde køretøjer væk fra et bestemt område i lufthavnen. John Moore er tidligere blevet disciplineret mindst syv gange i årene 1999 til 2009, fordi han er blevet væk fra arbejdet uden at oplyse sin chef om det.

United-direktør efter skandale: Derfor bliver ingen fyret

Annonce:

Rapport er noget 'nonsens'
David Daos advokat, Thomas Demetrio, mener dog ikke, at der er noget hold i den offentliggjorte politirapport, der især halter på troværdigheden:

- Det er noget nonsens. Overvej lige kilden bag, lyder det fra advokaten.

Episoden skete d.10 april, da flyselskabet ville gøre plads til fire medarbejdere, der skulle arbejde i Louisville næste dag. Da United Airlines ikke kunne få nok passagerer til frivilligt at afgive deres sæde, udvalgte flyselskabet selv fire passagerer.

David Dao var dog ikke tilfreds med beslutningen og nægtede at forlade flyet.

Flyselskab i frit fald: Smadrede læges ansigt - nu smider de brudepar af på vej til deres bryllup

'Var selv skyld i det'
Ifølge rapporten mener to af de involverede fra sikkerhedspersonalet, at David Dao selv var skyld i de skader, han blev forvoldt, fordi han baskede så meget med armene, at de mistede grebet på ham, så han faldt med hovedet først ind i et armlæn på et af de andre sæder.

Annonce:

- Passageren begyndte at svinge med armene op og ned med en knyttet næve. (James, red.) Long formåede at gribe fat i passageren og hive ham fra sædet ved vinduet og ud på gangen, men pludselig begyndte han at baske med armene og kæmpe imod, står der i James Longs forklaring om episoden:

- Passageren slog armen (Longs arm, red.) væk, hvilket fik ham til at falde og slå sin mund på armlænet på den anden side af gangen, fortsætter hans forklaring, der er denne samme som Mauricio Rodriguez Jr's forklaring.

Derefter gik David Dao frivilligt med til at forlade flyet for at få lægehjælp, står der endvidere i rapporten.

Ny fly-skandale: Mor bryder grædende sammen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: