Ny rekord: 56 millioner overnatninger i Danmark

Antallet af overnatninger i Danmark i 2019 blev højere end nogensinde før med 56 millioner overnatninger

Det er især danske sommerhuse, som er populære for turister. Billedet er fra et sommerhusområde i Karrebæksminde. Foto: Gestur Leó Gíslason / Colourbox
Det er især danske sommerhuse, som er populære for turister. Billedet er fra et sommerhusområde i Karrebæksminde. Foto: Gestur Leó Gíslason / Colourbox

Danmark havde 2,2 millioner flere overnattende gæster i 2019 i forhold til 2018. Det giver et samlet overnatningstal på 56 millioner, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Det er særligt tyskerne, der har haft stor interesse for Danmark. De er glade for de danske sommerhuse, hvor vores naboer udgør knap 21 millioner overnatninger i 2019.

– Tyskerne har igen genopfundet Danmark, og det er en stor del af forklaringen på den fremgang, vi har set sidste år, siger Jan Olsen, der er direktør for turismeorganisationen Visit Denmark.

Til gengæld har lidt færre svenskere besøgt Danmark, mens det har været det samme antal af norske besøgende. Ifølge Jan Olsen skyldes det, at både den svenske og norske krone er blevet svækket.

Tallene dækker overnatninger i sommerhuse, hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne.

Til trods for at antallet at hotelværelser er vokset i Danmark, er det ifølge Ritzau stadig sommerhuset, der er den mest udbredte ferieform.

Ferie hele året: Dansk badehotel til salg

Fremgang i 2020
VisitDenmark forventer, at fremgangen fortsætter med endnu et rekordår i 2020.

– Det vil formentlig være vækst igen, som især kommer fra Tyskland. Men generelt ser vi – bortset fra Kina – ikke de store udfordringer på de markeder, vi arbejder på, siger Jan Olsen.

Coronavirusset, der i øjeblikket huserer i særligt Kina og har kostet flere end 1000 personer livet, kan udfordre branchen. Men Jan Olsen understreger, at Kina med omkring 250.000 overnatninger om året udgør en relativt lille del i det samlede billede.

- Kina er ikke det største marked, men det er klart, at hvis det også gør sig gældende, når vi kommer ind i højsæsonen, så kan det komme til at spille ind, siger han.

Danmark får nyt oplevelsescenter om vikinger