Annonce:
Annonce:

Ny trend i Europa: Køb et hus for en euro

For 7,5 krone kan du købe dig et hus i europæiske lande som England, Frankrig og Italien

I den franske by Roubaix er det nu muligt at erhverve sig et hus for blot en euro. Flere andre europæiske byer har indført lignende ordninger. Foto: Guillaume Baviere/Flickr
I den franske by Roubaix er det nu muligt at erhverve sig et hus for blot en euro. Flere andre europæiske byer har indført lignende ordninger. Foto: Guillaume Baviere/Flickr
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du altid har ønsket dig en feriebolig i Sydeuropa, så er det måske nu, du skal slå til.

Tomme, faldefærdige huse i europæiske byer, som kæmper med arbejdsløshed og fattigdom, har nemlig fået bystyret i blandt andet Liverpool i England og Gangni i Italien til at tage en drastisk beslutning om at sælge deres forladte boliger til en spot-pris på intet mindre end én euro.

Og nu følger endnu en europæisk by trop. Nemlig Pile-kvarteret i Roubaix i Frankrig.

Det skriver DR, som har besøgt det franske boligkvarter, hvor 30 procent af indbyggerne er arbejdsløse og 45 procent af borgerne lever under den franske fattigdomsgrænse på 7.300 kroner om måneden.

Annonce:

For at komme krisen til livs i byen og få livet til at vokse, har det franske bystyre valgt at sælge de tomme, faldefærdige huse til én euro - svarende til 7,5 danske kroner. Salget af i alt 18 huse begynder fra januar måned, men Roubaix håber at kunne sætte flere hundrede huse til salg i løbet af 2018.

- Det er på tide, at vi holder op med at længes efter fortiden, hvor Roubaix var fuld af store fabrikker med masser af arbejdspladser. I stedet skal vi løse nutidens problemer og få borgerne godt ind i fremtiden. Vi vil have byen til at vokse igen og til at leve igen, og derfor tillader vi os at eksperimentere med vores boligpolitik, siger Roubaix’ viceborgmester Milouda Ala til DR.

Se listen: Det tænker turisterne, når de besøger Danmark

Krav for købet
Ifølge DR har kommunen allerede modtaget tusindvis af henvendelser fra købere, som er interesseret i en billig bolig i det nordfranske boligkvarter. De lokale borgere er dog utilfredse med, at der følger en række krav med i købet, som de har svært ved at opfylde.

Annonce:

Hvis man benytter sig af slagtilbuddet, skal man nemlig have fast arbejde i området, blive boende i mindst seks år og ikke mindst istandsætte huset efter aftale med kommunen for en pris af cirka 500.000 kroner.

- De siger, at det koster en euro, men det gør det jo ikke. Med hele renoveringen kommer det nok snarere til at koste 50.000 – 70.000 euro. Og dét har min familie i hvert fald ikke mulighed for at finde, siger den deltidsarbejdende familiemor Nadège Ramon til DR.

Den franske kommune afviser over for det DR kritiken med argumentet om, at det er lettere at optage et byggelån med et skøde i hånden, end det er at optage boliglån med en lav indkomst.

Hvor der altså er en lang række krav for at komme i besiddelse af de billige boliger i Roubaix, så er det en helt anden snak i Gangi i Italien, hvor du for én enkelt euro kan købe et forladt hus, som gerne blot må bruges som feriebolig.

Her er det eneste krav nemlig, at huset skal istandsættes senest tre år efter købet.

Komplet vanvid: Bruger 300 milliarder på ny hovedstad

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: